Machines

DES

Professionele oplossing voor het afzuigen van grovere stofdelen zoals spanen en krullen.

Unieke eigenschappen
Mobiele opstelling
Makkelijk te legen
Met filterreinigingssysteem
Met losse stofzuigslang
Zicht op het proces

Q-Fin ontwikkelde een droogwerkende afzuiger geschikt om grote hoeveelheden spanen of grof stof af te scheiden. Bij deze mobiele cycloon-afzuiger worden metaaldeeltjes afgescheiden van de afgezogen lucht door centrifugaal krachten en deze vallen naar beneden in een ton. De DES kan als op zichzelf staande oplossing worden ingezet (als hoofdfilter), maar meestal gebeurt dit in combinatie met een filterinstallatie die na de cycloon wordt geplaatst en waarmee de reststof fractie wordt gefilterd. Bij Q-Fin gebruiken wij hiervoor een afzuigsysteem met natfilter, de WES. De DES is ook zeer geschikt voor gebruik bij freesmachines, draaibanken en kolomboormachines.

Bij Q-Fin combineren wij de DES standaard met de TopEdge machine voor de afzuiging van de frees-spanen.

Uitleg

Bij metaalbewerkingen zoals frezen, draaien en boren ontstaan spanen en krullen. Deze grove delen kunnen perfect worden opgezogen door een cycloon-afzuiger.

De Q-Fin DES is een cycloon-afzuiger gebouwd om metalen stofdelen af te scheiden. De afzuiger levert uitzonderlijke prestaties voor wat betreft het filteren van zowel grof metaalstof als spanen en krullen. Door een mobiel systeem, eenvoudige filterreiniging en lage geluidsniveaus is deze stofafscheider een must have voor metaalfabrieken met freesbanken, draaibanken, draadsnij-installaties en boormachines.

DES staat voor Dry Extraction System. De extractor met een capaciteit van 3000 m3/h (max. 4000 m3/h) is geheel vervaardigd uit gepoedercoat staal. De aspiratie van de cyclone stofcollector vindt plaats door middel van de centrifugale kracht die wordt gegenereerd door de cycloon die het stof in de stalen opvangbak doet belanden, die het metaalstof verzamelt en behoudt.

De mobiel vormgegeven DES is een cycloon stofzuiger geschikt voor de middelgrote tot grote industriële metaalbewerkings-
bedrijven. Met deze droogwerkende afzuigsinstallatie bent u in staat om de meeste soorten metalen verspaandelen te extraheren. Met een 200 mm inlaatbuis is de DES zeer geschikt voor metaalbewerkers. Indien nodig kunt u maximaal drie machines aansluiten op deze extractor. De stofafzuiger is stil in gebruik en beschikt over een eenvoudige filterreiniging voor een constante luchtstroom. De afvalbak maakt de taak van afvalafval makkelijker. Deze machine is een geweldige allround afzuiger die in staat is om zelfs grote metaalbewerkingsmachines te ontlasten.

De DES kan worden gecombineerd met het WES (Wet Extraction System), ook gebouwd door Q-Fin, om de fijnere stofdeeltjes af te scheiden zodat u ook de restfractie metaalstof kunt filteren.

Specificaties

• Capaciteit 4000 m3/h
• Aansturing via schakelkast of externe machine
• Bodemspanklem (voor eenvoudige reiniging)
• Standaard voorzien van explosieluik
• Standaard voorzien van demper
• Standaard voorzien van poedercoat laag
• Aansluitwaarde: 400 V, 50 Hz, 3 kW, 10 A
• Afmetingen: 925 x 1210 x 2460 mm (L x B x H)

400 KG


Ik heb interesse in deze machine