Huub Wilting

Even voorstellen: Huub Wilting


Bijna 5 jaar geleden kwam Huub bij Q-Fin terecht toen hij, voor zijn associate degree opleiding Engineering, op zoek was naar een bedrijf waar theorie in praktijk gebracht kon worden. Dat dit een goede keus was, bleek al snel: “Bij Q-Fin mocht ik meehelpen aan de grootste projecten. Alles kan en alles mag om je zo goed mogelijk te laten slagen. Je wordt niet in een hoekje geduwd, maar wordt uitgedaagd om een werkend product neer te zetten.”

Huub’s huidige rol bij Q-Fin is zo gevarieerd, dat is niet in een woord te omschrijven. Voornamelijk maakt hij tekeningen van de huidige machines, waar de monteurs dan mee kunnen werken. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de tekenpakketten voor nieuwe ontwikkelingen compleet zijn. Zo kunnen de monteurs punctueel aan de slag in de meest logische volgorde. Ook tekent hij opstellingen voor klanten in en denkt en ontwikkelt hij mee aan de nieuwe machines.

Het leukste aan werken bij Q-Fin vindt Huub dat iedereen met elkaar in contact staat. Er zijn geen eilandjes. Doordat iedereen zo dicht op elkaar werkt is er ook veel afwisseling en een goede teamsfeer. “Q-Fin is een echt vriendenteam. Van oud tot jong en van engineering tot verkoop, iedereen staat voor elkaar klaar. Dit is niet iets wat je overal terug ziet en dus best wel uniek aan Q-Fin.”

Werken bij Q-Fin kan Huub dan ook zeker aanraden voor iedereen met ambitie: “Als je zelf de kansen grijpt, dan krijg je ze ook. Er zijn volop doorgroeimogelijkheden, mede doordat Q-Fin als bedrijf heel vooruitstrevend is. Zo willen we in 2025 de top 3 leverancier van ontbraammachines worden in Europa. We blijven door ontwikkelen om dit doel te halen.” Dat maakt Q-Fin ook de ideale plek om te werken en leren.

Het enige wat jij daar, volgens Huub, voor nodig hebt is ambitie, een gezond boerenverstand en zin om te werken.