Inge van Beers

Even voorstellen: Office manager Inge van Beers


“Ik werk graag met mannen”


Goedemorgen, Q-Fin met Inge van Beers. De kans is groot dat iemand die ons bedrijf belt, vrouwelijk wordt ontvangen. Gezien Inge’s functie, office manager, is dat vrij logisch. Maar als je vanuit de invalshoek van het aantal vrouwen bij Q-Fin kijkt, is het een lot uit de loterij: Inge is namelijk een van de twee.

En, om een voor de hand liggende vraag vóór te zijn, dat bevalt haar prima. “Ik werk graag met mannen samen. Ze zijn helder, concreet en als er iets voorvalt, wordt het uitgepraat en gaat het weer verder. Daar houd ik van. Mannen zeuren minder dan vrouwen, als ik even mag generaliseren. Er blijven geen zaken doorsudderen.”
De ‘mannelijke’ metaalwereld is Inge bovendien niet vreemd; die is haar met de paplepel ingegoten. “Mijn vader was lasser. Als hij thuiskwam rook hij echt naar metaal. En een broer van mij zit ook in de metaalwereld.”

Dus je staat je mannetje wel? “Ja. Dat is bij Q-Fin ook nodig. Ik ben vanuit mijn rol dienstverlenend bezig, maar ik ben tegelijkertijd ook ferm en vastberaden. Ik sta voor wat ik doe en als je kwaliteit levert dwing je vanzelf respect af. Eigenlijk heeft dat niks met vrouwelijk of mannelijk te maken.”

Zaken in goede banen leiden

Laten we de X- en Y-chromosomen dan maar achter ons. Wat doe je als office manager? “Globaal gezegd: zaken in goede banen leiden en processen bewaken. Dus in feite ondersteun ik de gehele bedrijfsvoering. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat mensen die contact nemen met Q-Fin, bij de juiste personen terechtkomen. Ik houd in de gaten dat processen goed op elkaar aansluiten. Dat orders bijvoorbeeld op tijd van Sales naar Productie gaan, dat materiaalleveringen op tijd zijn, dat leverdata van machines worden aangehouden, dat pakbonnen in orde zijn en zo meer. En als er ergens een kink in de kabel dreigt te komen, schaal ik op, zodat er bijtijds een oplossing wordt gevonden.”

En wat vraagt dat aan eigenschappen? “Je moet alert zijn, gevoel houden met alle processen, weten wat er speelt. En eeuwig puzzelen met de planning. Dat is het lastigste aspect, want je zult zien dat dingen altijd gelijktijdig gebeuren. Maar ‘lastig’ is misschien niet het juiste woord, het is eerder ‘uitdagend’. Want juist de afwisseling in werkzaamheden en het schakelen bij onverwachte situaties vormen de charme van de functie.” Neem je dingen mee naar huis? “Ja, dat komt wel voor, maar ik probeer natuurlijk per dag alles goed af te werken. Dat geeft ook rust.”

Supertrots op wat we doen

Is ‘rust’ een woord dat bij Q-Fin past? “Nou, nee. Eerder groeien en bloeien. Ik vind het mooi hoe het Q-Fin-team bezig is. We staan echt achter de producten die we maken. De mensen zijn hier supertrots en ik vind het prachtig om daar deel van uit te maken.”

Inge van Beers. Overdag is ze als office manager de spreekwoordelijke olie in de machine. De stap naar haar hobby is dan klein…... “Je bedoelt de zonnebloemolie zeker. Ja, ik houd van kokerellen en lekker eten. Dat is mijn grote hobby. Gezellig aan tafel met mensen uit mijn vriendenkring. En dan is het ook wel eens fijn als anderen koken. Kun je lekker je benen onder tafel steken en genieten. Overdag al olie genoeg, haha.”