Lian Jansen

Even voorstellen: Marketeer Lian Jansen


Als je ons volgt op LinkedIn, heb je haar de laatste tijd al vaker voorbij zien komen. Daar legt Lian Jansen de toepassingen en machines van Q-Fin uit. Maar wie is Lian nu eigenlijk? En hoe vindt zij het om te werken bij Q-Fin? Dat zetten we voor u op een rij.

Sinds juli 2019 werkt Lian als Marketeer bij Q-Fin. Na haar studie Commerciële Economie is ze hier direct gestart. Vanaf dat moment was geen dag hetzelfde. Wat ze persoonlijk super leuk vindt. Natuurlijk bestaat haar rol als Marketeer vooral uit het promoten van het bedrijf en er zo voor zorgen dat het merk Q-Fin bekend is in de markt.

Als ze Q-Fin in een woord moet omschrijven, kiest Lian voor innovatief of vooruitstrevend. Alles wordt continu verbeterd en nieuwe ideeën worden snel uitgewerkt. Niet alleen in de machine ontwikkeling, maar ook op het gebied van marketing en alle andere disciplines binnen het bedrijf. Zo komt het vaak voor dat Lian alles moet laten vallen, om een nieuw idee uit te werken. Deze diversiteit en snelheid vindt Lian heel leuk en gaaf: “We hebben korte lijnen, waardoor dingen snel geregeld zijn en waardoor je snel kunt schakelen.”

Iedere maandag zit ze samen met het marketingteam van Q-Fin. Om nieuwe ideeën te delen, acties te evalueren en alles wat marketing betreft af te stemmen. Vrijdagochtend vind een holding gericht marketing overleg plaats. Zo zit ze de ene week samen met het team van Bax Metaal en de andere week met Laserparts of RVS finish. Zo blijven alle bedrijven binnen de holding van elkaar leren en kan Lian, als enige marketeer binnen de holding, de andere teams ondersteunen.

Vanwege de groei die Q-Fin heeft doorgemaakt en blijft doormaken, heeft Lian niet echt een specifieke gebeurtenis als grootste succesmoment. Afgelopen najaar stond ze op 3 beurzen met Q-Fin, waardoor ze persoonlijk ontzettend is gegroeid. Ze had een flink aandeel in de goede presentatie van het bedrijf en kijkt dan ook met een super tevreden gevoel terug op deze periode.

In deze periode bleek maar eens weer hoe goed de teamsfeer is binnen Q-Fin: “Je merkt dat we gewoon echt een club zijn. We werken en zijn er voor elkaar. De beurzen vergen veel teamwork. Alles moet verzameld worden en op tijd de vrachtwagen in. Iedere afdeling, of dat nou de verkoop, productie of directie is, helpt elkaar. Wij zijn echt een team. We zijn zo aan het groeien met z’n allen, daar wil je gewoon bij horen.”

Als een van de twee vrouwen bij Q-Fin, vindt Lian het heerlijk tussen de mannen. Hoe het is als vrouw in de metaalwereld? “Op de beurzen was ik een van de weinige vrouwen en dan ook nog relatief jong. Je merkt dat mannen het wel leuk vinden, maar je merkt ook dat ze soms denken dat je er niets van weet of dat je er maar bij staat als gastvrouw. Je valt wel op en leert zo snel mensen kennen binnen de branche.” Volgens Lian zijn er weinig vrouwen in de branche. Hierdoor krijgt ze op de beurzen wel extra support van andere vrouwen.

Voordat Lian startte bij Q-Fin had ze nog weinig ervaring in de metaalwereld. Alle kennis die ze nu heeft leerde ze door te blijven vragen. Op beurzen, maar ook op de werkvloer. Om haar marketing rol te vervullen heeft ze natuurlijk veel kennis nodig, maar moet ze ook de juiste vertaling kunnen maken naar de klant. Lian ziet haar voordeel dan ook dat ze veel kennis heeft op een simpele manier. Zo zit ze er niet te diep in, waardoor ze het makkelijk kan uitleggen aan mensen die er niets van weten. Dit doet ze nu in haar eigen rubriek “Lian legt uit”, waarin ze onze toepassingen aanhaalt en de werking van onze machines uitlegt.

De belangrijkste reden om bij Q-Fin te gaan werken vindt Lian de groei. De groei die wij als Q-Fin doormaken, maar ook de kansen die je krijgt voor persoonlijke groei, zowel in de werkplaats als op kantoor. Bij Q-Fin is er ruimte voor jouw ideeën en je eigen inbreng. We zijn een leuke vooruitstrevende club, waar je bij wilt horen!

Om te starten met werken bij Q-Fin heb je volgens Lian niet veel ervaring nodig. “Ambitie is wat telt, de rest leren we je wel”, is ons motto. Als je er een kick van krijgt als het steeds beter gaat, ben je bij ons aan het juiste adres. Jong of oud, dat maakt niet uit. Als je bij onze super vette club wilt horen, ben je welkom.

Dat kan als werknemer, maar ook bbl’ers, zijn meer dan welkom. Momenteel zijn er zelfs 6 bbl’ers bij Q-Fin aan de slag.

Wil jij hier ook bij horen? Neem vooral contact met ons op …