Marc Machiels

Even voorstellen: Quality Engineer Marc Machiels


“Meegroeien met Q-Fin”


Zijn vader skeelerde tot twee keer toe naar Parijs. Van Lichtstad tot Lichtstad: Eindhoven-Parijs 439 kilometer. Dan ben je bepaald niet bang voor wat inspanning. Dat doorzettingsvermogen lijkt Marc Machiels genetisch te hebben meegekregen. Eind september is hij bij Q-Fin in dienst gekomen als medewerker Marketing & Sales. Niet dat er bij Q-Fin nu een paar skeelers in de parkeervakken staan, maar figuurlijk loopt hij wel met opgestroopte mouwen rond. Bereid tot inspanning, niet bang, leergierig en ondernemend.

Meegroeien met het bedrijf

“Wat me trekt bij Q-Fin? De ambitie, de korte lijnen, de cultuur van ‘niet lullen, maar poetsen’, de eigen verantwoordelijkheid die je krijgt. Q-Fin is een jong bedrijf dat zich volop aan het ontwikkelen is en mijn ambitie is om als ‘starter’ mee te groeien. Die beweging maakt het heel dynamisch en uitdagend.
Neem marketing, op dat vlak help ik mee de wegen te plaveien die we met Q-Fin willen uitzetten. Zelf vind ik het belangrijk dat we eerst intern goed communiceren en samen op één lijn zitten. En dat we van daaruit het bedrijf naar buiten toe uitdragen. In Nederland is Q-Fin in een paar jaar tijd al een bekende naam geworden. Men weet ook dat het voor kwaliteit staat. In Duitsland zijn we nog relatief onbekend, daar valt nog heel wat te zaaien. Leuk om te doen.”

Beste jonge onderneming

Met Marc heeft Q-Fin iemand in huis die als student tot de ‘beste jonge onderneming’ van het jaar heeft behoord. Met zijn medestudenten werd hij bekroond voor de ontwikkeling van een praktische gids voor nieuwe studenten. Marc zorgde onder meer voor financiering via advertenties en de public relations eromheen. Hij rondde met dit project zijn opleiding Small Business and Retail Management af nadat hij eerder een studie Management Horecaondernemer voltooide.

Helemaal nieuw in de wereld van het ontbramen, slijpen en afronden is Marc niet. Hij werkte korte tijd voor een slijpcentrum. “Daar heb ik heel wat uren werkstukken handmatig staan afbramen. Ik ervaar nu ‘aan de andere kant’ hoe goed het voelt om dit machinaal te doen, met een veel betere kwaliteit bovendien.”

Sportief aangelegd

Heeft hij nog tijd voor ontspanning? “Ja, ik ben wel sportief aangelegd. Ik heb 20 jaar geijshockeyd bij De Kemphanen, doe aan fitness, windsurfen en heb aan skate- en wakeboarden gedaan. Nee, nee, niet op het skateboard naar Parijs, dat nu ook weer niet. Ik woon in Eindhoven en leg de finish voorlopig in Bergeyk, als je begrijpt wat ik bedoel.