Martijn Coppens

Even voorstellen: Manager operations & service Martijn Coppens


“Ik pak alles aan, kom maar op”


Koeien, kinderen en Q-Fin-collega’s. Zo ziet de leefomgeving van Martijn Coppens er momenteel uit. Of hij het erg druk vindt? Nee, hoor. Martijn is een bezige bij, op zijn handen zitten zou een straf voor hem zijn. Sinds september is hij productleider. En als je het gezegde kent van die vis en dat water, dan is het op Martijn van toepassing.

“Ik voel me hier bij Q-Fin helemaal in mijn element. Ik kreeg te horen dat het een uitdagende baan zou zijn in een ‘maagdelijk’ bedrijf met de dynamische ambitie om flink te groeien. Nou, dat sprak me wel aan en ik moet zeggen dat ik het in de dagelijkse praktijk ook als zodanig ervaar.” En eeeh.... voordat we rare gedachten krijgen, waar komen de koeien in beeld als je het over ontbramen, slijpen en afronden hebt? “Haha, die komen in Bergeyk niet in beeld. Ik zie die ‘s avonds en in de weekends op het melkveebedrijf van mijn vader in Westerhoven. Ik help hem een handje, maar hij is het bedrijf aan het afbouwen, dus die verdwijnen langzaam uit beeld.”

Stroomlijnen en bijspringen
Alle oog voor het productieleiderschap dan? “Ja, maar nu ook al, hoor, het is een full time job. Ik ben er verantwoordelijk voor dat het productieproces in al zijn facetten gestroomlijnd verloopt. Dus dat mensen weten wat ze wanneer moeten assembleren, dat voorraden op peil zijn, onderdelen op tijd klaar liggen, dat er, waar nodig, opgeschaald wordt in capaciteit en zo meer. En natuurlijk bewaak ik de doorlooptijd, machines moeten op tijd worden geleverd. In het verlengde daarvan help ik zelf ook met de bouw en assemblage en spring ik bij waar nodig. Dat kan overal in het productieproces zijn, van het lossen van materialen en het aandraaien van het eerste machineboutje tot aan het transport van machines naar de klant.”

Alle respect voor de kennis van mijn collega’s
Dat klinkt niet alleen naar full time, maar ook naar full speed? “Ja, maar dat past wel bij me. Vanuit de verantwoordelijkheid die ik heb wil ik graag mee in de ambitie en het tempo van Q-Fin. Ik ben iemand die werk ziet en alles aanpakt. Er is ook zó veel te doen. Vergeet ook niet dat we regelmatig ons gezicht laten zien op beurzen. Dan help ik niet alleen met opbouwen en afbreken, maar ben ik ook betrokken bij de machinedemonstraties. Ontzettend leuk om te doen. Door het jaar heen, hier in Bergeyk, is Erik de technische man van de demo’s. Goh, wat hij en zijn collega’s voor kennis in hun vingers hebben, qua afstellen en finetunen, dat is echt geweldig. Daar heb ik alle respect voor.”

Laat de groei maar komen
Dan hebben we het nog niet over die andere K gehad, die van kinderen. Die vullen jouw etmaal ook? “Ja, 6, 7 en 9 jaar, dus bij hen ben ik zelf, en vooral mijn vrouw Judith, nog volop aan het afstellen en finetunen, haha. Dat lukt nog goed op die leeftijden.”
Het zal ons niet verbazen als jij ook nog een ‘snelle hobby’ hebt? “Dat klopt, ik loop hard. Twee jaar geleden heb ik de halve marathon in Eindhoven nog gelopen. En ik ben jeugdvoetballeider bij de club van mijn zoontjes. Dat is het leukste, de afwisseling tussen al die verschillende omgevingen. En binnen Q-Fin is dat de afwisseling in al mijn bezigheden. Laat de groei maar komen.”