Machines

Expert Set

Snel ontbramen, slijpen en/of afronden met de Expert Set. Geschikt voor vlakke plaatdelen tot 600 mm breed, inclusief natwerkend filtersysteem.

Unieke eigenschappen
Op hoge snelheid ontbramen, slijpen en afronden
Voor plaatwerkdelen van 50-600 mm breed
Constante hoogwaardige afwerking
Gemakkelijk in gebruik en onderhoud
Inclusief natwerkende afzuiger en pijpwerk
Standaard met 1 slijpband en 4 borstels
Zelf de afwerking en afronding bepalen
Kies vacuüm- of magneet ondersteuning
Snelle opstart- en productwissel
Alle component snelheden zijn traploos instelbaar
Veilig, schoon en stofvrije werkomgeving
Transport, installatie en training is optioneel

De Q-Fin Expert Set is een combinatie van de F600 ontbraam- en finishmachine met de WES6000 natwerkende afzuiger. De perfecte oplossing voor het finishen van plaatdelen van 80 tot 600 mm breed. Verkrijgbaar met vacuüm- of magneetondersteuning.

De F600 geschikt voor het finishen van vlakke plaatdelen van 80 tot 600 mm breed. Naar keuze met vacuum- of magneet-ondersteuning. Minimum productafmetingen 80 x 80 mm. De MAG-versie is uitsluitend geschikt voor het finishen van staal en overige ferro-producten. De VAC-uitvoering is geschikt voor het nabewerken van RVS, aluminium, staal en overige non-ferro producten.

Met de WES6000 is brandgevaar uitgesloten. Met deze natwerkende afzuiginstallatie kunt u slijpstof afzuigen zonder drukverlies. De afzuiger is geheel uitgevoerd in RVS en heeft een afzuigcapaciteit van 6000 m3/h. Ook explosiegevaar bij het slijpen van aluminium delen kunt u met deze natafzuiger voorkomen.

De Expert Set wordt geleverd incl. pijpwerk. Indien gewenst verzorgen wij ook het transport, installatie en scholing op locatie.

Uitleg

Werking F600

De F600 is een 600 mm brede, 3-stations ontbraam- en slijpmachine. Met de F600 van Q-Fin kunt u plaatmateriaal in één doorgang ontbramen, slijpen en/of afronden. Afhankelijk van de na te bewerken materialen kiest u voor een systeem met vacuüm- of magneetondersteuning (resp. voor non-ferro en ferro materialen). De transportmat wordt hier op afgestemd.

Het eerste station van de F600 bestaat uit een slijpunit. De schuurband neemt de bramen en/of inbrandpunten van het productoppervlak weg. De korrelgrootte van de schuurband kunt u zelf bepalen, o.a. afhankelijk van de hoogte en hardheid van de braam. Standaard leveren wij een slijpband met korrelgrootte K120 op de machine. Heeft u geen bramen dan kunt u de slijpband uit laten staan of wegnemen. Ook is het mogelijk met een fijnere slijpband (bijv. K320) een lijn-finish op uw product aan te brengen of te finishen met een scotch-brite band.

Het tweede en het derde station bestaat uit de zgn. borstelunit, voorzien van 4 kruislings draaiende, oscillerende borstels. Hiermee kunt u de scherpe kanten van het product wegnemen door de kanten te breken of te voorzien van een (grote) radius. Ook de ruwheid en finish van het oppervlak (bijv. meer hoogglans) kunt u door de borstelkeuze zelf aanpassen.

Door het plaatsen van speciale borstels kunt u met de F600 met magneetsysteem

Werking WES6000

WES staat voor ‘Wet Extraction System’ en is volgens Q-Fin de meest makkelijke, veilige en duurzame manier om slijpstof af te zuigen. Met deze natwerkende stofafzuiger wordt brand- en explosiegevaar uitgesloten. Uw operators kunnen in een schone, stofvrije omgeving werken. De WES is leverbaar als WES3000 en WES6000. Deze natafzuigers zijn te combineren met vrijwel al onze ontbraammachines, in veel gevallen kunnen er zelf meerdere ontbraammachines op 1 WES afzuigsysteem aangesloten worden. Plaatsing incl. pijpwerk kunnen wij indien gewenst voor u verzorgen.

De WES6000 heeft een afzuigcapaciteit van 6000 m3/h en dit is ruim voldoende voor een efficiënte stofafzuiging van de F600.

Specificaties

F600
• Transportband frequentiegeregeld: 0,3 - 5 m1/min
• Met vacuüm of magneet ondersteuning
• 4 st. 2,2 kW borstelmotoren met frequentie-regeling
• Minimale werkstukafm.: 50x50 mm (MAG) / 80x80 mm (VAC)
• Maximale werkstukbreedte: 600 mm
• Maximale werkstukhoogte: 170 mm
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 32 A, 16 kW
• Afmetingen: 2030 x 1585 x 2085 mm (L x B x H)

1.950 KG

WES6000
• Ventilator 7,5 kW
• Capaciteit 6000 m³/h
• Geheel vervaardigd uit roestvast staal
• Met automatische waterniveauregeling
• Voorzien van 5 stofcollectoren
• Aansturing via schakelkast of externe machine
• Aansluitwaarde (WES6000): 400 V, 50 Hz, 25 A, 12 kW
• Afmetingen: 2070 x 1090 x 2560 mm (L x B x H)

495 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op