Machines

F1200

Een ontbraammachine voor het nabewerken van plaatdelen tot 1200 mm breed. 5x sneller en met finishing naar keuze.

Unieke eigenschappen
5x sneller dan vergelijkbare machines
Grote afrondingen mogelijk
Combinatie van bewerkingen in 1 doorgang
Uniek oscillatiesysteem, stabiele slijpband
Constante hoge finishkwaliteit
Bepaal zelf de finish en mate van afronding
Stabiel slijppatroon mogelijk
Eenvoudig te bedienen
Richtingloze finish of lijn finish ('geborsteld')
Compacte en stabiele machine
Traploos instelbare snelheid van: Transportband, Borstel-unit en Slijp-unit
Krachtig vacuümsysteem (non-ferro) of magneetsysteem (ferro)
Standaard uitgevoerd met 1 slijpband met 4 borstels
Borstelkop oscilleert met korte of lange slag
Snelle omsteltijd
Uniek borstelhoogte-volgsysteem
Eenvoudig instelbare borstels voor borstelslijtage compensatie
Veilig en comfortabel in gebruik
Overzichtelijk werkproces, alles goed zichtbaar
Geschikt voor het verwijderen van oxidehuid
Weinig storingen; storingen makkelijk op te lossen middels indicatielampjes
Weinig onderhoud
Gesloten opstelling: veilig en geen stof in de omgeving
Eenvoudig te verplaatsen en te installeren
CE-goedgekeurd

Vanuit de visie “klein voor klein” en “groot voor groot” is deze brede versie ontbraammachine van Q-Fin ontwikkeld waarmee het mogelijk is om werkstukken tot 1200 mm breed na te bewerken. Deze ontbraammachine met naar keuze vacuüm- of magneet ondersteuning is inzetbaar voor de volgende bewerkingen op non-ferro resp. ferro metalen: ontbramen, afbramen, slijpen, kantenbreken, afronden, slakken verwijderen, oxidehuid verwijderen, lijnfinish aanbrengen. Ook een combinatie van deze bewerkingen is mogelijk.

Door de unieke, op elkaar afgestemde eigenschappen positioneert Q-Fin zich het topsegment van de markt met de F1200 ontbraammachine. In veel gevallen ligt de doorloopsnelheid van deze machine 5x hoger dan bij vergelijkbare machines.

Bewerking
• RVS
• Aluminium
• Staal

Uitleg

Borstelsysteem

De borstelunit van de F1200 is voorzien van vier borstels die tegen elkaar indraaien. De borstels zijn onafhankelijk van elkaar in hoogte verstelbaar. De borstelkop oscilleert met een instelbare slag (kort of lang) over de breedte van de machine. Daardoor ontstaat een richtingloze finish en een egale afronding. De snelheid van de borstels en de snelheid van de oscillatieslag zijn traploos instelbaar. Het is daarbij mogelijk 2 + 2 verschillende borstels te monteren. Daardoor biedt Q-Fin een unieke combinatie van bewerkingen, die in één doorgang te verwerken zijn. Ook bij deze machine is de borstelkop voorzien van het door Q-Fin ontwikkelde borstelhoogte-compensatiesysteem. Dit systeem zorgt voor bedieningsgemak met continu de hoogst mogelijke productiesnelheid en kwaliteit.

Werking

Met de F1200 van Q-Fin kunt u plaatmateriaal in één doorgang ontbramen, afronden en/of finishen. Afhankelijk van de na te bewerken materialen kiest u voor een systeem met vacuüm- of magneetondersteuning (resp. voor non-ferro en ferro materialen). De transportmat wordt hier op afgestemd. Geschikt voor plaatdelen tot 1200 mm breed.

Het eerste station van de F1200 bestaat uit een slijpkop. De schuurband van dit aggregaat neemt de bramen en/of inbrandpunten van het productoppervlak weg. Heeft u geen bramen dan kunt u de slijpband uit laten staan of wegnemen. Ook is het mogelijk met een fijnere slijpband (bijv. K320) een lijn finish op uw product aan te brengen of te finishen met een scotch-brite band. Het tweede en het derde station bestaat uit de zgn. borstelunit, voorzien van 4 kruislings draaiende, oscillerende borstels. Hiermee kunt u de scherpe kanten van het product wegnemen door de kanten te breken of te voorzien van een (grote) radius.

Het plaatsen van speciale borstels maakt de F1200 met magneet-systeem ook zeer geschikt om de oxidehuid van stalen producten of slakken van plasma gesneden producten te verwijderen.

Slijpband

De 1230 mm brede schuurband is voorzien van een oscillatiesysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de schuurband stabiel blijft en u geen slangpatroon in het materiaal krijgt bij het slijpen. Een fraaie lijn-finish (bijv. K320) is met deze machine dan ook geen probleem. Daarbij kunt u zelfs nog bepalen of u een lange of een korte kras wilt hebben.

De slijpkop is voorzien van een unieke, vrijdragende constructie wat de F1200 de meest stabiele machine in de markt maakt. De slijpband is traploos regelbaar in snelheid. De korrelgrootte van de schuurband is naar keuze, o.a. afhankelijk van de hoogte en hardheid van de braam. Een slijpband wisselen is binnen een handomdraai gebeurd.

Specificaties

• Transportband frequentiegeregeld 0,3 - 5 m1/min
• Met vacuüm of magneet ondersteuning
• 4 st. 2,2 kW borstelmotoren met frequentieregeling
• Min. werkstukafm.: 50x50 mm (MAG) / 80x80 mm (VAC)
• Maximale werkstukbreedte: 1200 mm
• Maximale werkstukhoogte: 170 mm
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 32 A, 16 kW
• Afmetingen: 2040 x 2180 x 2090 mm (L x B x H)

2.650 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op