Machines

F1500

Voor het nabewerken van plaatdelen tot 1500 mm breed. Bepaal zelf de finish en produceer op hoge snelheid.

Unieke eigenschappen
De snelste breedband machine
Geschikt voor uiteenlopende bewerkingen
Laagste prijs per product garantie
Ondanks zijn breedte compacte machine
Onderscheidend in finish en design
Grote afrondingen mogelijk
Combinatie van bewerkingen in 1 doorgang
Uniek oscillatiesysteem, stabiele slijpband
Constante hoge finishkwaliteit
Bepaal zelf de finish en mate van afronding
Stabiel slijppatroon mogelijk
Eenvoudige bediening middels interactief HMI touchscreen
Richtingloze finish of lijn finish ('geborsteld')
Compacte en stabiele machine
Traploos instelbare snelheid van: Transportband, Borstel-unit en Slijp-unit
Krachtig vacuümsysteem (non-ferro) of magneetsysteem (ferro)
Standaard uitgevoerd met 1 slijpband met 4 borstels
Borstelkop oscilleert met korte of lange slag
Snelle omsteltijd
Uniek borstelhoogte-volgsysteem
Eenvoudig instelbare borstels voor borstelslijtage compensatie
Veilig en comfortabel in gebruik
Overzichtelijk werkproces, alles goed zichtbaar
Geschikt voor het verwijderen van oxidehuid
Weinig storingen; storingen makkelijk op te lossen middels indicatielampjes
Weinig onderhoud

Het programma van Q-Fin wordt steeds breder. Letterlijk. De nabewerking van grote snijdelen op hoge snelheid is met de F1500 binnen handbereik. Deze brede ontbraammachine van Q-Fin is ontwikkeld om vlakke plaatdelen tot 1500 mm breed na te bewerken. De F1500 heeft vacuüm- of magneetondersteuning en is inzetbaar voor de volgende bewerkingen op non-ferro resp. ferro metalen: ontbramen, afbramen, slijpen, kantenbreken, afronden, slakken verwijderen, oxidehuid verwijderen, lijnfinish aanbrengen. Een combinatie van deze bewerkingen is ook mogelijk.

Met de F1500 van Q-Fin kunt u plaatmateriaal makkelijk en snel ontbramen, afronden en/of finishen. Afhankelijk van de na te bewerken materialen kiest u voor een systeem met vacuüm- of magneetondersteuning (resp. voor non-ferro en ferro materialen). De transportmat wordt hier op afgestemd. De machine is eenvoudig te bedienen middels een touchscreen aan de voorzijde waarop altijd meertalige machine informatie beschikbaar is.

Bewerking
• RVS
• Aluminium
• Staal

Uitleg

Slijpband

Het eerste station van de F1500 bestaat uit een slijpkop. De schuurband (voorzien van een oscillatiesysteem) neemt de bramen en/of inbrandpunten van het productoppervlak weg. Heeft u geen bramen dan kunt u de slijpband uit laten staan of wegnemen. Ook is het mogelijk met een fijnere slijpband (bijv. K320) een lijn-finish op uw product aan te brengen. Daarbij kunt u zelfs nog bepalen of u een lange of een korte kras wilt hebben. De slijpband is traploos regelbaar in snelheid. De korrelgrootte van de schuurband is naar keuze, o.a. afhankelijk van de hoogte en hardheid van de braam. Een slijpband wisselen is binnen een handomdraai gebeurd.

Werking

Met de F1500 van Q-Fin kunt u plaatmateriaal in één doorgang ontbramen, afronden en/of finishen. Afhankelijk van de na te bewerken materialen kiest u voor een systeem met vacuüm- of magneetondersteuning (resp. voor non-ferro en ferro materialen). De transportmat wordt hier op afgestemd. Geschikt voor plaatdelen vanaf 50 x 50 mm MAG of 80 x 80 mm VAC tot 1500 mm breed.

Het plaatsen van speciale borstels maakt de F1500 met magneet-systeem ook zeer geschikt om de oxidehuid van stalen producten of slakken van plasma gesneden producten te verwijderen.

Borstelsysteem

Het tweede en het derde station bestaat uit de borstelunit, voorzien van 4 kruislings draaiende, oscillerende komborstels. Hiermee kunt u de scherpe randen van het product wegnemen door de kanten te breken of te voorzien van een (grote) radius. Het plaatsen van speciale borstels maakt de F1500 met magneetsysteem ook zeer geschikt om de oxidehuid van stalen producten weg te halen of slakken van plasma-gesneden producten te verwijderen.

Hiermee biedt Q-Fin een unieke combinatie van bewerkingen, die in één doorgang te verwerken zijn. Ook bij deze machine is de borstelkop voorzien van het door Q-Fin ontwikkelde borstelhoogte-compensatiesysteem. Dit systeem zorgt voor bedieningsgemak met continu de hoogst mogelijke productiesnelheid en kwaliteit.

Specificaties

• Transportband frequentiegeregeld 0,3 - 5 m1/min
• Met vacuüm of magneet ondersteuning
• 4 st. 2,2 kW borstelmotoren met frequentieregeling
• Min. werkstukafm.: 50x50 mm (MAG) / 80x80 mm (VAC)
• Maximale werkstukbreedte: 1500 mm
• Maximale werkstukhoogte: 170 mm
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 32 A, 16 kW
• Afmetingen: 2037 x 2478 x 2090 mm (L x B x H)

2.850 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op