Machines

F200 XL

Speciaal voor vlakke plaatdelen van 10 tot 200 mm breed. Ontbramen, slijpen en afronden op hoge snelheid met finish naar keuze.

Unieke eigenschappen
Uniek vacuüm-systeem voor kleine producten
5x sneller dan vergelijkbare machines
Bepaal zelf de finish en mate van afronding
Ook geschikt voor hele kleine werkstukken
Eenvoudig te bedienen, snel om te stellen
Volledige egale afronding van producten
Richtingloze finish of in lijn geslepen
Traploos instelbare snelheid van: Transportband, Borstel-unit en Slijp-unit
Constante finish kwaliteit
Keuze tussen vacuüm (non-ferro) of magnetisch (ferro) transportsysteem
Standaard uitgevoerd met 1 slijpband en 2 borstels
Uniek borstelhoogte-volgsysteem
Snel slijpbandwisselsysteem
Eenvoudig instelbare borstels voor borstelslijtage compensatie
Plaatdikte automatisch instelbaar met digitale uitlezing
Veilig en comfortabel in gebruik
Overzichtelijk werkproces, alles goed zichtbaar.
Weinig onderhoud en eenvoudige, snelle reiniging.
Keuze in inrichting van de 3 stations
Gesloten opstelling: veilig en geen stof in de omgeving
Eenvoudig te verplaatsen en te installeren
CE-goedgekeurd

De F200 XL is een 3 stations machine geschikt voor het ontbramen, slijpen en/of afronden van kleine plaatdelen. Deze ontbraammachine heeft als eerste bewerkingsstation een slijpunit gevolgd door twee komborstels. De slijpband verwijdert de bramen of geeft het product een mooie lijnfinish. De borstels zorgen voor de afronding van het product en geven het oppervlak een egale finish. De F200 XL heeft t.o.v. de F200 een extra borstelkop wat resulteert in nog hogere bewerkingssnelheden en maximale afronding.

De F200 XL is een 3-stations machine en wordt standaard voorzien van het door Q-Fin ontworpen borstelhoogte-volgsysteem. In combinatie met het eenvoudig knoppensysteem zorgt dit ervoor dat het instellen van en werken met de F200 zichzelf wijst, resulterend in de meest bedieningsvriendelijke machine op de markt verkrijgbaar. De machine is standaard voorzien van traploos instelbare snelheid van de transportband, de borstels en de slijpkop waardoor alle mogelijke bewerkingen en resultaten haalbaar zijn. U bepaalt zelf de gewenste finish en mate van afronding.

De F200 XL wordt naar keuze voorzien van een vacuümsysteem (voor non-ferro metalen, bijv. roestvast staal en aluminium) of een
magneetsysteem (voor ferro metalen). Deze systemen zorgen voor een effectieve fixatie van de te bewerken producten op de transporttafel en hierdoor kunnen zelfs kleinere werkstukken (vanaf 10 x 10 mm met magneetsysteem) veilig, probleemloos en snel bewerkt worden. Niet voor niets zijn wij bij Q-Fin overtuigd van een smalle machine voor kleine werkstukken. In veel gevallen ligt de doorloopsnelheid van deze machine 5x hoger dan bij vergelijkbare machines.

Bewerking
• RVS
• Aluminium
• Staal

Uitleg

Borstel

Het unieke borstelhoogte-volgsysteem zorgt voor de protectie van de transportband. Borstelslijtage kan op een eenvoudige manier worden gecompenseerd.

De komborstels zorgen voor de kantafronding van het product, zowel aan de buitenzijde als bij evt. sparingen. Onze standaard borstels hebben een diameter van 255 mm. Afhankelijk van het te bewerken materiaal en de gewenste finish zijn diverse uitvoeringen borstels leverbaar.

Werking

Het eerste station van de F200 XL bestaat uit een slijpunit. De schuurband neemt de bramen en/of inbrandpunten van het productoppervlak weg. De korrelgrootte van de schuurband is naar keuze, o.a. afhankelijk van de hoogte en hardheid van de braam. Een slijpband wisselen is binnen een minuut gebeurd.

Het tweede en het derde station bestaat uit een borstelunit. Hiermee kunt u de scherpe kanten van het product breken en voorzien van een afronding. Door te kanten van de twee borstels kunt u sturen op de finish.

Levering

Wij kunnen indien gewenst de plaatsing van de machine voor u verzorgen, al dan niet in combinatie met een Q-Fin afzuigsysteem. Ook scholing van de operators op locatie dan wel in Bergeijk behoort tot de mogelijkheden.

Bij de F200 XL ontvangt u bij levering een starter kit met schuur- en slijpmaterialen. D.w.z. er worden twee borstels (standaard K80) en 4 schuurbanden bijgeleverd.

Specificaties

• Transportband frequentiegeregeld: 0,3 - 5 m1/min
• Met vacuüm of magneetondersteuning
• 2 st. 2,2 kW borstelmotoren met frequentieregeling
• Min. werkstukafm.: 10x10 mm (MAG) / 20x20 mm (VAC)
• Maximale werkstukbreedte: 200 mm
• Maximale werkstukhoogte: 100 mm
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 16 A, 8 kW
• Afmetingen: 1850 x 670 x 2145 mm (L x W X H)

1.090 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op