Machines

F600 SP4

De 600 mm brede ontbraam- en finishmachine met planetair borstelsysteem. De nieuwe standaard in egale kantafronding en oppervlakte finish.

Unieke eigenschappen
Hoge bewerkingssnelheid
Egale kantafronding
Richtingloze of lijn finish
Eenvoudige bediening middels HMI
Compacte machine
Combinatie van bewerkingen in 1 doorgang
Grote afrondingen mogelijk
Krachtig vacuümsysteem (non-ferro) of magneetsysteem (ferro)
Compacte, stabiele en veilige machine
Traploos instelbare snelheid van: Transportband, Borstel-unit en Slijp-unit
Constante kwaliteit, makkelijk reproduceerbaar
Bepaal zelf de finish en mate van afronding
Stabiel slijppatroon mogelijk
Uitgevoerd met 1 slijpband en 16 komborstels (⌀ 155 mm)
Borstelkop oscilleert over de breedte van de machine
Snelle omsteltijd
Uniek borstelhoogte-volgsysteem
Eenvoudig instelbare borstels voor borstelslijtage compensatie
Veilig en comfortabel in gebruik

De F600 SP4 is een 600 mm brede machine met planetair borstelsysteem. Deze ontbraam- en finishmachine is uitgerust met 3 bewerkingsstations: een slijpstation gevolgd door 2 + 2 planetaire koppen. Elke planetaire kop is voorzien van 4 tegen elkaar in draaiende komborstels, de machine is dus uitgerust met 16 komborstels (⌀ 155 mm). Door oscillatie van de 4 planetaire koppen heeft u met deze machine ongeëvenaarde finishmogelijkheden. U kunt met deze machine uiteenlopende finish-bewerkingen uitvoeren waaronder ontbramen, afronden en finishen. De ideale machine voor het nabewerken uw plaatdelen tot 600 mm breed.

Bewerking
• RVS
• Aluminium
• Staal

Uitleg

Slijpunit

Het eerste station van de F600 SP4 bestaat uit een slijpunit. De 630 mm brede schuurband van dit aggregaat neemt de bramen en/of inbrandpunten van het productoppervlak weg. Indien u geen bramen heeft kunt u de slijpband uit laten staan of wegnemen. Ook is het mogelijk met een fijnere slijpband een lijn-finish op uw product aan te brengen of te finishen met een scotch-brite band. Een slijpband wisselen is middels het snelspansysteem binnen een handomdraai gebeurd.

Planetaire borstelunit

Het tweede en het derde station bestaat uit de zgn. planetaire borstelunit, voorzien van 4 planetaire koppen met elk van 4 kruislings draaiende, oscillerende komborstels (⌀ 155 mm). De 4 planeetkoppen bewegen van links naar rechts over het product. De F600 SP4 is de eerste machine waarbij dit unieke borstelsysteem wordt toegepast en resulteert in een egale kantafronding van contouren en sparingen bij hoge doorvoersnelheid. De komborstels zijn uitgevoerd met snelwisselsysteem.

Digitale bediening

De F600 SP4 is uitgevoerd met een interactief HMI touchscreen. De bijzonder eenvoudige bediening is niet alleen duurzaam, maar ook betrouwbaar en praktisch. Het touchscreen beschikt over meertalige informatie voor de bediener en zorgt er voor dat het in- en omstellen van de machine makkelijk in zijn werk gaat. Alle componenten van de machine zijn in het overzichtelijke scherm traploos instelbaar. Ook de gebruikershandleiding is snel op te roepen.

Specificaties

• Transportband frequentiegeregeld: 0,3 - 5 m1/min
• Met vacuüm of magneet ondersteuning
• 4 st. 2,2 kW borstelmotoren met frequentie-regeling
• Min. werkstukafm.: 50x50 mm (MAG) / 80x80 mm (VAC)
• Maximale werkstukbreedte: 600 mm
• Maximale werkstukhoogte: 150 mm
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 32 A, 16 kW
• Afmetingen: 2030 x 1585 x 2085 mm (L x B x H)

2,150 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op