Machines

F600

Bijzonder snel ontbramen, slijpen en/of afronden met deze finishmachine geschikt voor plaatdelen tot 600 mm breed.

Unieke eigenschappen
5x sneller dan vergelijkbare machines
Strakke lijn finish mogelijk
Eenvoudigste bediening op de markt
Combinatie van bewerkingen in 1 doorgang
Grote afrondingen mogelijk
Krachtig vacuümsysteem (non-ferro) of magneetsysteem (ferro)
Compacte, stabiele en veilige machine
Traploos instelbare snelheid van: Transportband, Borstel-unit en Slijp-unit
Constante kwaliteit, makkelijk reproduceerbaar
Bepaal zelf de finish en mate van afronding
Stabiel slijppatroon mogelijk
Uniek oscillatiesysteem zorgt voor een stabiele slijpband
Standaard uitgevoerd met 1 slijpband met 4 borstels
Borstelkop oscilleert over de breedte van de machine
Snelle omsteltijd
Uniek borstelhoogte-volgsysteem
Eenvoudig instelbare borstels voor borstelslijtage compensatie
Veilig en comfortabel in gebruik
Overzichtelijk werkproces, alles goed zichtbaar
Geschikt voor het verwijderen van oxidehuid
Weinig storingen; storingen makkelijk op te lossen middels indicatielampjes
Weinig onderhoud
Gesloten opstelling: veilig en geen stof in de omgeving
Eenvoudig te verplaatsen en te installeren
CE-goedgekeurd

De F600 is de 600 mm brede machine uit het Q-Fin programma. Deze ontbraam- en slijpmachine is uitgerust met 3 bewerkingsstations: een slijpinrichting gevolgd door 4 oscillerende borstels. U kunt met deze machine uiteenlopende finish-bewerkingen uitvoeren waaronder ontbramen, slijpen, slakken verwijderen, oxidehuid verwijderen, lijn-finish aanbrengen, kantenbreken en afronden. De F600 is geschikt voor de bewerking van vlakke plaatdelen tot 600 mm breed. De ideale machine voor het nabewerken uw (non-)ferro plaatdelen.

Bewerking
• RVS
• Aluminium
• Staal

Uitleg

Borstelsysteem

De borstelunit van de F600 is voorzien van vier borstels die tegen elkaar indraaien. De borstels zijn onafhankelijk van elkaar in hoogte verstelbaar. De borstelkop oscilleert met een instelbare slag (kort of lang) over de breedte van de machine. Daardoor ontstaat een richtingloze finish en een egale afronding. De snelheid van de borstels en de snelheid van de oscillatieslag zijn traploos instelbaar. Het is daarbij mogelijk 2 + 2 verschillende borstels te monteren. Daardoor biedt Q-Fin een unieke combinatie van bewerkingen, die in één doorgang te verwerken zijn. Ook bij deze machine is de borstelkop voorzien van het door Q-Fin ontwikkelde borstelhoogtecompensatie-systeem. Dit systeem zorgt voor bedieningsgemak met continu de hoogst mogelijke productiesnelheid en kwaliteit.

Werking

Met de F600 van Q-Fin kunt u plaatmateriaal in één doorgang ontbramen, slijpen en/of afronden. Afhankelijk van de na te bewerken materialen kiest u voor een systeem met vacuüm- of magneetondersteuning (resp. voor non-ferro en ferro materialen). De transportmat wordt hier op afgestemd.

Het eerste station van de F600 bestaat uit een slijpkop. De schuurband van dit aggregaat neemt de bramen en/of inbrandpunten van het productoppervlak weg. Standaard leveren wij een slijpband met korrelgrootte K120 bij de machine. Heeft u geen bramen kunt u de slijpband uit laten staan of wegnemen. Ook is het mogelijk met een fijnere slijpband (bijv. K320) een lijn finish op uw product aan te brengen of te finishen met een scotch-brite band.

Het tweede en het derde station bestaat uit de zgn. borstelunit, voorzien van 4 kruislings draaiende, oscillerende borstels. Hiermee kunt u de scherpe kanten van het product wegnemen door de kanten te breken of te voorzien van een (grote) radius. Door het plaatsen van speciale borstels kunt u met de F600 met magneetsysteem ook perfect de oxidehuid of slakken van stalen plaatdelen verwijderen.

Slijpband

De 630 mm brede schuurband is voorzien van een oscillatiesysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de schuurband stabiel blijft en u geen slangpatroon in het materiaal krijgt bij het slijpen. Een fraaie lijn-finish ('geborstelde' finish) is met deze machine dan ook geen probleem. Daarbij kunt u zelfs nog bepalen of u een lange of een korte kras wilt hebben.

De slijpkop is voorzien van een unieke, vrijdragende constructie wat de F600 de meest stabiele machine in de markt maakt. De slijpband is traploos regelbaar in snelheid. De korrelgrootte van de schuurband is naar keuze, o.a. afhankelijk van de hoogte en hardheid van de braam. Een slijpband wisselen is binnen een handomdraai gebeurd.

Specificaties

• Transportband frequentiegeregeld: 0,3 - 5 m1/min
• Met vacuüm of magneet ondersteuning
• 4 st. 2,2 kW borstelmotoren met frequentie-regeling
• Min. werkstukafm.: 50x50 mm (MAG) / 80x80 mm (VAC)
• Maximale werkstukbreedte: 600 mm
• Maximale werkstukhoogte: 170 mm
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 32 A, 16 kW
• Afmetingen: 2030 x 1585 x 2085 mm (L x B x H)

1.950 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op