Machines

F600

Bijzonder snel ontbramen, slijpen en/of afronden met deze machine geschikt voor plaatdelen tot 600 mm breed.

Unieke eigenschappen
5x sneller dan vergelijkbare machines
Strakke lijn finish mogelijk
Eenvoudig te bedienen
Combinatie van bewerkingen in 1 doorgang
Grote afrondingen mogelijk
Krachtig vacuümsysteem (non-ferro) of magneetsysteem (ferro)
Compacte, stabiele en veilige machine
Traploos instelbare snelheid van: Transportband, Borstel-unit en Slijp-unit
Constante kwaliteit, makkelijk reproduceerbaar
Bepaal zelf de finish en mate van afronding
Stabiel slijppatroon mogelijk
Uniek oscillatiesysteem zorgt voor een stabiele slijpband
Standaard uitgevoerd met 1 slijpband met 4 borstels
Borstelkop oscilleert over de breedte van de machine
Snelle omsteltijd
Uniek borstelhoogte-volgsysteem
Eenvoudig instelbare borstels voor borstelslijtage compensatie
Veilig en comfortabel in gebruik
Overzichtelijk werkproces, alles goed zichtbaar
Geschikt voor het verwijderen van oxidehuid
Weinig storingen; storingen makkelijk op te lossen middels indicatielampjes
Weinig onderhoud
Gesloten opstelling: veilig en geen stof in de omgeving
Eenvoudig te verplaatsen en te installeren
CE-goedgekeurd

De F600 is de jongste telg uit de Fierde serie. Deze smallere versie van de F1200 is eveneens uitgerust en een slijpinrichting en 4 oscillerende borstels. U kunt met deze machine uiteenlopende finish-bewerking uitvoeren waaronder ontbramen, slijpen, oxidehuid verwijderen, lijn finish, kantbreken en afronden. De F600 is geschikt voor producten tot 600 mm breed. De minimale productafmetingen zijn ca. 50 x 50 mm. De ideale machine voor het nabewerken uw (non) ferro plaatdelen.

De ideale machine voor het nabewerken uw (non) ferro plaatdelen.

Uitleg

Borstelsysteem

De borstelunit van de F600 is voorzien van vier borstels die tegen elkaar indraaien. De borstels zijn onafhankelijk van elkaar in hoogte verstelbaar. De borstelkop oscilleert met een instelbare slag (kort of lang) over de breedte van de machine. Daardoor ontstaat een richtingloze finish en een egale afronding. De snelheid van de borstels en de snelheid van de oscillatieslag zijn traploos instelbaar. Het is daarbij mogelijk 2 + 2 verschillende borstels te monteren. Daardoor biedt Q-Fin een unieke combinatie van bewerkingen, die in één doorgang te verwerken zijn. Ook bij deze machine is de borstelkop voorzien van het door Q-Fin ontwikkelde borstelhoogtecompensatie-systeem. Dit systeem zorgt voor bedieningsgemak met continu de hoogst mogelijke productiesnelheid en kwaliteit.

Werking

Met de F600 van Q-Fin kunt u plaatmateriaal in één doorgang ontbramen, slijpen en/of afronden. Afhankelijk van de na te bewerken materialen kiest u voor een systeem met vacuüm- of magneet-ondersteuning (resp. voor non-ferro en ferro materialen). De transportmat wordt hier op afgestemd.

Het eerste station van de F600 bestaat uit een slijpunit. De schuurband neemt de bramen en/of inbrand-punten van het productoppervlak weg. De korrelgrootte van de schuurband kunt u zelf bepalen, o.a. afhankelijk van de hoogte en hardheid van de braam. Standaard leveren wij een slijpband met korrelgrootte K120 op de machine. Heeft u geen bramen kunt u de slijpband uit laten staan of wegnemen. Ook is het mogelijk met een fijnere slijpband (bijv. K320) een lijn-finish op uw product aan te brengen of te finishen met een scotch-brite band.

Het tweede en het derde station bestaat uit de zgn. borstelunit, voorzien van 4 kruislings draaiende, oscillerende borstels. Hiermee kunt u de scherpe kanten van het product wegnemen door de kanten te breken of te voorzien van een (grote) radius. Ook de finish van het oppervlak (bijv. meer hoogglans) kunt u door de borstelkeuze zelf aanpassen. Door het plaatsen van speciale borstels kunt u bij de F600 met magneet-systeem ook de oxidehuid of slakken van stalen producten verwijderen.

Slijpband

De 630 mm brede schuurband is voorzien van een oscillatiesysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de schuurband stabiel blijft en u geen slangpatroon in het materiaal krijgt bij het slijpen. Een fraaie lijn-finish ('geborstelde' finish) is met deze machine dan ook geen probleem. Daarbij kunt u zelfs nog bepalen of u een lange of een korte kras wilt hebben.

De slijpkop is voorzien van een unieke, vrijdragende constructie wat de F600 de meest stabiele machine in de markt maakt. De slijpband is traploos regelbaar in snelheid. De korrelgrootte van de schuurband is naar keuze, o.a. afhankelijk van de hoogte en hardheid van de braam. Een slijpband wisselen is binnen een handomdraai gebeurd.

Specificaties

• Transportband frequentiegeregeld 0,4 - 10 m1/min
• Met vacuüm of magneet ondersteuning
• Stabiele slijpband 630 mm breed
• 4 st. 2,2 kW borstelmotoren met frequentie-regeling
• Overzichtelijk bedieningspaneel
• Maximale werkstukhoogte: 170 mm
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 32 A, 16 kW
• Afmetingen: 2037 x 1578 x 2090 mm (L x B x H)

1.950 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op