Machines

F200

Voor het ontbramen, slijpen en/of afronden van werkstukken van 10 tot 200 mm breed.

Unieke eigenschappen
Uniek vacuüm-systeem voor kleine producten
5x sneller dan vergelijkbare machines
Bepaal zelf de finish
Eenvoudig te bedienen
Compacte en stabiele machine
Finish werkstukken van 10 tot 200 mm breed
Standaard met 1 slijp- en 1 borstelkop
Traploos instelbare snelheid van: Transportband, Borstel-unit en Slijp-unit
Constante kwaliteit
Keuze tussen vacuüm (non-ferro) of magnetische (ferro) transportsysteem
Plaatdikte automatisch instelbaar met digitale uitlezing
Uniek borstelhoogte-volgsysteem
Snel slijpbandwisselsysteem
Eenvoudig instelbare borstels voor borstelslijtage compensatie
In lijn-geslepen finish mogelijk
Weinig onderhoud en eenvoudige, snelle reiniging
CE-goedgekeurd

De F200 is een unieke ontbraammachine die speciaal ontworpen is voor het finishen van kleine werkstukken tussen de 10 mm en 200 mm breed. De F200 2-stations machine is standaard voorzien van het door Q-Fin ontworpen borstelhoogte-volgsysteem. In combinatie met het eenvoudig knoppen-systeem zorgt dit ervoor dat het instellen van en werken met de F200 zichzelf wijst, resulterend in de meest bedieningsvriendelijke machine op de markt verkrijgbaar.

De F200 ontbraammachine is standaard voorzien van traploos instelbare snelheid op het transport en op de borstel(s) en/of slijpkop(pen) waardoor alle mogelijke bewerkingen en resultaten haalbaar zijn. U bepaalt zelf de gewenste finish.

De machine wordt naar keuze voorzien van een vacuüm-systeem (voor non-ferro metalen, bijv. roestvast staal en aluminium) of een magneet-systeem (voor ferro metalen). Deze systemen zorgen voor een effectieve fixatie van de te bewerken producten op de transporttafel en hierdoor kunnen zelfs kleinere werkstukken (vanaf 10x10 mm bij MAG resp. 20x20 mm bij VAC) veilig, probleemloos en snel bewerkt worden.

De F200 heeft 2 bewerkingsstations en is in diverse uitvoeringen leverbaar:
• Voor optimaal ontbramen en afronden: Schuurband + Borstel uitvoering
• Voor een perfecte afronding: Borstel + Borstel uitvoering
• Voor het aanbrengen van een slijpstructuur op strippen, kokerprofielen en werkstukken: Schuurband + Schuurband uitvoering

Uitleg

Borstel

Het unieke borstelhoogte-volgsysteem zorgt voor de protectie van de transportband. Borstelslijtage kan op een eenvoudige manier worden gecompenseerd.

De komborstel zorgt voor de kantafronding van het product, zowel aan de buitenzijde als bij evt. sparingen. Onze standaard borstels hebben een diameter van 255 mm. Afhankelijk van het te bewerken materiaal en de gewenste finish zijn diverse uitvoeringen borstels leverbaar.

Werking

In de standaarduitvoering bestaat het eerste station van de F200 uit een slijpkop. De schuurband neemt de bramen en/of inbrandpunten van het productoppervlak weg. De korrelgrootte van de schuurband kunt u zelf bepalen, o.a. afhankelijk van de hoogte en hardheid van de braam.

Het tweede station is doorgaans een borstel. Hiermee kunt u de scherpe kanten van het product breken en voorzien van een afronding. Tevens geeft deze borstel een egale finish aan het oppervlak.

Levering

Wij kunnen indien gewenst de plaatsing van de machine voor u verzorgen, al dan niet in combinatie met een Q-Fin afzuigsysteem. Ook scholing van de operators op locatie dan wel in Bergeijk behoort tot de mogelijkheden.

Bij de F200 ontvangt u bij levering een starter kit met schuur- en slijpmaterialen. D.w.z. er wordt een borstel (standaard K80) en 4 schuurbanden bijgeleverd.

Specificaties

• Transportband frequentiegeregeld 1,2 - 10 m1/min
• Met vacuüm of magneet ondersteuning
• 2,2 kW borstelmotor met frequentieregeling
• Overzichtelijk bedieningspaneel
• Maximale werkstukbreedte: 200 mm
• Maximale werkstukhoogte: 100 mm
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 16 A, 8 kW
• Afmetingen: 1520 x 720 x 2120 mm (L x B x H)

700 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op