4Innovators doen aan kruisbestuiving

23-11-2021

4Innovators doen aan kruisbestuiving


Q-Fin, LVD, Kumatech en Valk Welding en hun partners kijken tevreden terug op de 4Innovatorsdays. Dit evenement werd medio november voor de tweede keer gehouden, dit keer bij Valk Welding in Alblasserdam.

Over drie dagen trok het evenement in totaal ruim 150 bezoekers. Dat was minder dan tijdens de eerste keer in september 2020, maar dat was dan ook zo’n beetje het eerste open huis voor de technische industrie dat in coronatijd plaatsvond. Nu vond de 4Innovatorsdays plaats na diverse beurzen.

De lagere opkomst was wel in lijn met de andere de technische evenementen die sinds de zomer zijn gehouden. Die trokken allemaal minder bezoekers, maar de kwaliteit van de bezoekers was wel heel goed. Dat gold ook voor de 4Innovatorsdays. Veel bezoekers waren met een duidelijk doel naar Alblasserdam gekomen. De innovators en hun partners hadden alle gelegenheid om hen uitgebreid te woord te staan en hun producten te introduceren.


Kruisbestuiving tussen de innovators in de praktijk: een cobot van Valk Welding bedient de TopGrinder van Q-Fin.

Kruisbestuiving
Een aantrekkelijk punt van 4Innovatordays is – naast de laagdrempeligheid – de kruisbestuiving. Door het evenement samen te organiseren komen de deelnemers in contact met elkaars klanten. Maar ook leiden de onderlinge contacten tot nieuwe ideeën. Een mooi voorbeeld hiervan was de samenwerking tussen ontbraamspecialist Q-Fin en lasautomatiseerder Valk Welding. Q-Fin demonstreerde de TopGrinder, een handbediende machine voor het ontbramen, afronden, slijpen en polijsten van metalen delen.

Dat borstelen moet ook wel met een cobot in plaats van handmatig kunnen, bedachten enkele medewerkers van Valk Welding al op de eerste dag van het evenement. En ze gingen aan de slag. Met als resultaat dat op de derde en laatste dag een cobot het werk overnam. Een kort bericht hierover op LinkedIn deed iemand overigens opmerken: Waarom de borstel niet op de cobot zelf gezet? Zo blijkt maar weer: er is altijd inspiratie voor innovatie in de technische industrie en deze houdt nooit op!

 

Bron: https://www.metaalnieuws.nl/4innovators-doen-aan-kruisbestuiving/