Afgerond - Metaalcenter Driessen B.V.

16-07-2019

Metaalcenter Driessen uit Weert is één van de Q-Fin gebruikers van het eerste uur. Na 4 jaar trouwe dienst vond eigenaar Antal Driessen het tijd om zijn machines in te ruilen tegen de laatste versies. De ontbraammachines van Q-Fin zijn de machines waar hij het meeste geld mee kan besparen, aldus Antal. Hij is er zo enthousiast over dat hij er zelfs een blog over schreef:

Vandaag vond de grote wisseltruc plaats bij Metaalcenter Driessen B.V.

De firma Q-Fin B.V. kwam onze oude schuur/afrondmachines en natte afzuigingen vervangen door nieuwe exemplaren.Een F200XL werd vervangen door een nieuwe versie van de F200XL met enkele nieuwe opties en uiteraard de nieuwe "look". Deze machine wordt enkel ingezet om lasergesneden producten uit roestvaststaal en aluminium te voorzien van afgeronde snijkanten en een nageschuurde oppervlakte (richtingloos borstelen). Deze machine is uitgevoerd met een vacuumsystem, zodat de roestvaststalen en aluminium producten perfect op de transportband blijven liggen tijdens de bewerking.Een F200 werd vervangen door een nieuwe F600 met uiteraard de ook nieuwe "look". Deze machine wordt enkel ingezet om lasergesneden producten uit staal te voorzien van afgeronde snijkanten en een nageschuurde oppervlakte (richtingloos borstelen). Deze machine is uitgevoerd met een magneetbaan, zodat de stalen producten perfect op de transportband blijven liggen tijdens de bewerking.Een stukje training in bedieningsgemak en onderhoud hoort er uiteraard ook bij. Door deze training zijn we weer even opgefrist en bijgespijkerd in verband met de nieuwe mogelijkheden. Wij zijn er weer klaar voor! Vanaf morgen weer volle bak in productie!

Stofvrij schuren voor een gezonde werkomgeving is bij ons zeker niet nieuw. Echter ook de afzuigingen welke we hadden voor de twee "oude" schuurmachines, zijn nu vervangen door een nieuwe afzuiging met dubbele capaciteit. Uiteraard wordt deze afzuiging enkel ingeschakeld gedurende het schuurproces.De inschakeling gebeurt automatisch tijdens het schuren. Hierdoor is de werking zowel energie efficiënt als gezond voor onze werkomgeving.

Al met al een prachtig setje om te zien en een genot om mee te werken!Door middel van het handvriendelijk aanleveren van uw producten, worden ook deze weer een genot om mee te werken binnen uw organisatie.

Tevens zorgt een "kantafronding" voor een betere hechting van een lak of coating. Dit in combinatie met onze oxidehuid vrije producten (staal tot en met 12mm oxidehuid vrij), de perfecte oplossing voor een strak gelakt resultaat!De 600mm brede machine (F600) voor stalen lasergesneden producten!De 200mm brede machine (F200XL) voor roesvaststalen en aluminium lasergesneden producten.

 

Bron: LinkedIn