De Cromvoirtse schaft Q-Fin aan

26-06-2019

De Cromvoirtse heeft haar machinepark uitgebreid met een Q-Fin F600. Met deze nieuwe ontbraammachine worden in het bedrijf stalen producten in één bewerking egaal geborsteld, ontbraamd en afgerond.

De Q-Fin F600 die nu operationeel is bij de Cromvoirtse, stelt het bedrijf in staat om producten tot 600 mm breed af te ronden. Zowel contouren als gaten worden afgerond.

Door afronding aan de snijkant ontstaat een betere aanhechting van de coating, aldus het plaatstaalbedrijf in haar nieuwsbrief.

‘Spaart kosten’

Omdat het product geen scherpe kanten meer heeft, zijn de producten tijdens de verdere vervolgstappen in het proces veiliger. Ook is stikstof snijden voortaan niet meer nodig, en dat spaart kosten, aldus het bedrijf.

Bij Q-Fin in Bergeijk is een finishmachine gekocht voor het ontbramen, slijpen en afronden van vlakke stalen plaatuitslagen tot maximaal 600 mm breed. Deze machine is niet alleen aangeschaft om een afronding te maken op de snijcontouren, maar vooral ook om bij dik materiaal de oxidehuid van de snijkant af te halen. Bart van Gisbergen licht toe: “Juist daarom hebben we gekozen voor deze Q-Fin machine. Die gaf de beste resultaten bij het verwijderen van oxidehuid. We willen het snijden met stikstof vermijden omdat dit een langzamer proces is. Maar dan moet de oxidehuid wel van de snijkant af.” De finishmachine is uitgevoerd met een terugvoerband, zodat de onderdelen zonder handmatige handelingen eenvoudig aan beide zijden kunnen worden bewerkt.

“De Cromvoirtse breide zijn productiecapaciteit verder uit met een Adige Lasertube LT8.10, een yaskawa Robot aan de LVD kantbank met Toolcell en de uitbreiding van het Kasto platenmagazijn.”

Bron: Metaalmagazine