Moeiteloos slakken verwijderen van stalen snijdelen

30-06-2021

Moeiteloos slakken verwijderen van stalen snijdelen


Q-Fin introduceert met de DS600 en DS1200 twee compacte machines die in een handomdraai eenvoudig de slakken van snijdelen verwijderen en vervuiling in de ontbraammachine voorkomen. Deze automatische oplossingen zijn geschikt voor stalen snijdelen met slakvorming.De ‘Deslagging’ machine is in twee breedtes verkrijgbaar en verwijdert de slak van plaatdelen tot 600 mm respectievelijk 1200 mm breed.

Het verwijderen van slakken gebeurt vaak nog handmatig met hamer en beitel. Of men gebruikt hiervoor een elektrisch aangedreven handmachine. Door de zware belasting tijdens de arbeid, voor zowel de operator als de handmachine, dienen deze handmachines regelmatig vervangen te worden.

In elke productielijn
De DS600 en DS1200 zijn door Q-Fin speciaal ontwikkeld voor het automatisch verwijderen van slakken die zijn ontstaan met het plasmasnijden of autogeensnijden. Deze compacte machines kunnen in elke productielijn worden opgenomen. Wanneer gekozen wordt voor een lijnopstelling worden de slakken verwijderd voordat het product de ontbraammachine in gaat, welke vervolgens zorgt voor de kantafronding van het snijdeel. Hiermee draagt de machine direct bij aan optimalisatie van het productieproces en verbetering van de arbeidsveiligheid.

Het restmateriaal (slak) dat tijdens de bewerking van het product verwijderd wordt blijft in de machine op de transportband liggen en valt keurig in de opvangbak onder in de machine. Het restmateriaal kan afgevoerd worden als schroot in de daarvoor bestemde container. Bij integratie van slakkenverwijdering in een ontbraammachine zal de machine ernstig vervuilen en is er kans op schade door rondvliegende slakken. Door de DS machine ‘stand-alone’ te maken wordt dit voorkomen.V.l.n.r. stalen snijdelen met slak, zonder slak en afgerond.

Slakkenmepperwalsen
De DS600 en DS1200 zijn eenvoudig te bedienen en bieden optimale ergonomie voor de operator. Deze ‘Deslagging’ machine is in twee breedtes verkrijgbaar en verwijdert de slak van plaatdelen tot 600 mm respectievelijk 1200 mm breed middels twee robuuste slakkenmepperwalsen. Door dat de walsen tegen elkaar in draaien en de pennen verspreid zijn gepositioneerd wordt het product per omwenteling overal twee maal geraakt. De verwijderde slak wordt afgevoerd en het dan vlakke product kan vervolgens met een rollentafel of aangedreven transportband door naar de ontbraammachine om daar zijn eindafwerking te krijgen.

 

Bron: MetaalNieuws.nl