Q-Fin genomineerd voor de TechniShow Innovation Awards

08-06-2022

DERTIEN GENOMINEERDEN VOOR DE TECHNISHOW INNOVATION AWARDS 2022 BEKEND


Afgelopen donderdag 2 juni 2022 zijn in totaal dertien innovaties genomineerd voor de TechniShow Innovation Awards 2022. De mogelijke winnaars zijn verdeeld in drie categorieën: Flexibel Produceren, Slim Produceren en Digitale Fabriek. De jury van de prestigieuze prijs is positief over het niveau van de inzendingen en ziet een verdere evolutie van digitalisering in de maakindustrie.

Q-Fin is met de F1200 XL genomineerd in de tweede categorie “Slim Produceren”. Slim Produceren is foutloos produceren omdat elke productiestap honderd procent wordt gecontroleerd. Dankzij foutloze producten (zero defect) worden faalkosten geminimaliseerd.
“De F1200 XL van Q-Fin onderscheidt zich niet alleen door het opvallende design en de hoge snelheid waarmee producten gefinisht kunnen worden. Het zijn de software-oplossingen in combinatie met zeventien software-gestuurde motoren in de machine die er voor zorgen dat de machine helemaal industrie 4.0 ready is. Met vier bewerkingsstations op amper 2 meter is deze compacte machine in staat ontbraam-, afrond- en finishwensen in één doorgang en op hoog tempo te realiseren. Met voorgedefinieerde programma’s kan de kwaliteit van de productfinish vastgelegd en geborgd worden.”

 

Andere genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):

CNC Freestechniek B.V met de Sonic Shark welke volgens CNC Freestechniek het oor van een machine is.

Oude Reimer B.V. met de OR-APH (Oude Reimer – Automated Preset Handling), een eigen ontwikkeld systeem voor het automatisch voorinstellen van gereedschappen voor bewerkingsmachines.

Renishaw Benelux begeeft zich met de QE-serie op het gebied van radiotransmissie tastersystemen voor CNC machines. De QE-serie on-machine tastsystemen bestaat uit een ultracompacte RMI-QE (Radio Machine Interface-Quad Extended) radio-interface met een communicatieprotocol dat toekomstbestendig is om een nieuwe generatie Renishaw sensoren en slimme apparaten te ondersteunen.

Van Ommen / Phantom vereenvoudigt CNC-frezen met universele VHM frees én werkgebiedicoon. Boren, frezen, full slotten én 45 graden induiken.

 

Bron: technishow.nl