R2+: Perfecte afronding voor poedercoating

07-06-2017

De eerste praktijkervaringen die Laserparts nu opdoet met de nieuwe ER1200 machine zijn veelbelovend.

Bij lasersnijdelen die gepoedercoat gaan worden, moeten de kanten worden afgerond zodat de coating overal even dik wordt aangebracht en er op de randen geen begin van beschadiging kan ontstaan. Kantendekking is hierbij het sleutelwoord.

Voorheen gebeurde dat afronden handmatig, tegenwoordig kan dat machinaal. Q-Fin Quality Finishing in Bergeijk brengt sinds 2013 innoverende machines voor het ontbramen, slijpen en afronden van metalen plaatdelen op de markt, waaronder de F200 XL voor werkstukken van 10 tot 200 mm breed en de F1200 voor grote werkstukken tot 1200 mm breed. Beide machines zijn in verschillende versies leverbaar; met vacuüm-ondersteuning voor het bewerken van non-ferro metalen zoals roestvast staal en aluminium en met magneet-ondersteuning voor het nabewerken van ferro metalen.

Onlangs ontwikkelde Q-Fin een Edge Rounder machine die in één doorgang lasersnijdelen van een afronding met Radius R2+ kan voorzien. De eerste ER1200 machine is enkele weken geleden aan de firma Laserparts uitgeleverd, daar wordt nu praktijkervaring met deze nieuwe machine opgedaan. De eerste resultaten zijn veelbelovend zoals bijgevoegde foto laat zien. Q-Fin zal de nieuwe ER1200 in het najaar op verschillende vakbeurzen presenteren.