Samenwerking Q-Fin en LVD

26-11-2019

Samenwerking Q-Fin en LVD

Machinebouwer Q-Fin uit Bergeijk gaat samenwerken met LVD, de Belgische producent van machines en software voor plaatbewerking. De verkopers van LVD gaan de machines voor ontbramen, afronden en finishen van Q-Fin actief aanbieden bij hun lasersnijmachines; ze worden onderdeel van het LVD pakket.

Voor de markt zal de samenwerking voor het eerst zichtbaar zijn tijdens de open deur dagen van LVD in Gullegem op 3 en 4 december. Dan zullen in het Experience Center van LVD een ultimate set van Q-Fin (een F1200 ontbraam- en slijpmachine voor plaatdelen tot 1200 mm breed, een F200 XL voor plaatdelen van 10 tot 200 mm breed en een WES6000 natwerkende afzuiger) en twee handmachines worden gedemonstreerd. Medewerkers van Q-Fin zullen aanwezig zijn voor uitleg en demo’s, maar ook zijn de eerste salesmedewerkers van LVD dan al op de machines getraind. Deze machines blijven permanent in het Experience Center staan voor demonstraties. Ze vormen een pilot project. Als de ervaringen hiermee positief zijn, zal de samenwerking worden uitgebreid.

Pakketdeals
De verkopers van LVD worden getraind op de Q-Fin machines en deze krijgen ook een plekje in de brochures met het overzicht van het LVD-assortiment. “De markt is klaar voor pakketdeals met een lasersnijmachine en een slijpmachine”, zegt Afgevaardigd Bestuurder Francis Vanneste van LVD BeNeLux. “Zeker bij klanten die willen investeren in een efficiënt snijproces zien wij een vraag naar oplossingen voor afgeronde en braamvrije snijdelen. Deze vraag kunnen wij nu op een goede manier invullen met de machines van Q-Fin. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van deze machines en kunnen ze vlekkeloos mee verkopen met onze lasers.” Ook directeur/eigenaar Anton Bax van Q-Fin is ingenomen met het partnerschap: “Dat een belangrijke producent van plaatbewerkingsmachines met een uitstekende naam in de markt en een wereldwijd verkoopnetwerk met ons gaat samenwerken, biedt enorme kansen.”

Blechexpo Award
De samenwerking tussen LVD en Q-Fin kwam kort voor de Blechexpo in Stuttgart tot stand. Q-Fin presenteerde hier onder meer de Super Edge Rounder SER600. Hiermee won het bedrijf de Blechexpo Award in de categorie Oppervlaktetechniek. De jury prees de machine vanwege de snelheid en de kwaliteit van de afwerking. De winnende machine kan in één doorgang plaatwerk ontbramen en afronden op R2. Dat gaat met een snelheid van een 1 meter per minuut.

 


Op de stand van Q-Fin op de Blechexpo in Stuttgart bevestigden CEO Carl Dewulf van LVD en directeur/eigenaar Anton Bax van Q-Fin hun samenwerking.

 

Bron: Metaalnieuws