Webinar Q-Fin - Metaaltechniek

05-05-2021

Met de juiste Grinding Power samen op weg naar de perfecte finish.


“Een ontbraammachine is geen probleemoplosser maar een kansenmaker”.

Samen met Metaaltechniek laten we in een gezamenlijke webinar zien, hoe en waarom Q-Fin machines zichzelf razendsnel terug verdienen. Én hoe je het maximale rendement uit de machine haalt door het gebruik van de juiste schuur- en slijpmiddelen. Want beiden, machine en verbruiksmateriaal, hebben elkaar nodig om tot het beste resultaat te komen.

Slakken verwijderen, snel een radius van 2mm aanbrengen op staal, de boutgaten in voetplaten met hetzelfde gemak van scherpe randen ontdoen, de mogelijkheden zijn legio. Met onze ontbraammachines kan zowel staal, RVS als aluminium bewerkt worden. De focus in dit webinar ligt op de bewerking van staal.

Bekijk het webinar hier terug (het webinar start op 13.40 minuut)

In het webinar wordt ingegaan op de unieke eigenschappen van de Q-fin machines en op de invloed van de kwaliteit van de banden en borstels die op de machine worden geplaatst. Wat is er verkrijgbaar en hoe maakt u de juiste keuze voor uw applicatie. Wilt u ontbramen of is een (grote) radius juist belangrijk. Voor een radius van 0,5mm gebruikt u andere schuurmaterialen en instellingen dan voor een radius van 2mm, maar het is allemaal mogelijk en er zullen een aantal applicaties ook live aan bod komen in het webinar.

De hoeveelheid afgenomen materiaal en de snelheid waarmee dat gebeurt, bepalen voor een groot deel hoe snel de machine rendeert voor uw bedrijf. Q-Fin levert hierin de beste prestaties van alle ontbraammachines in de markt. De kwaliteit van de schuurmaterialen bepalen mede het eindresultaat.

Tot slot wordt ingegaan op de problemen die in de praktijk worden ervaren, zoals het bewerken van een vette plaat, spoorvorming op plaatdelen door de schuurband, vonkvorming of te snelle slijtage van de borstels.

Kortom, meer dan de moeite waard om te kijken. Want misschien overweegt u de aanschaf van een ontbraammachine. Dan krijgt u tips om mee te nemen in uw overweging. Of u heeft al een machine staan, maar kan er veel meer uitgehaald worden dan u nu denkt. Een kleine investering in uw tijd, kan tot grootse resultaten leiden.

 

Meer informatie:

Patrick van Scherpenseel - Q-Fin T. +31 6 43 06 70 05

Ingrid van Wijk – Metaaltechniek T. +31 33 4558788