Machines

ProGrinder

Een handbediende, mobiele machine inzetbaar voor het ontbramen van metalen plaatdelen.

Unieke eigenschappen
Prijsgunstige ontbraammachine
Zelf manueel de slijpdruk bepalen
Eenvoudig en veilig te bedienen
Snel wisselen van tussen slijpgereedschap
Veel sneller dan met de hand ontbramen
De enige met 2-hands bediening
Opbergruimte voor slijpmaterialen
Kop eenvoudig in verschillende hoeken instelbaar
Verschillende diktes en -groottes door elkaar te finishen
Traploos instelbare snelheid
Motor met 2 opname koppen M14
Links- en rechtsdraaiend instelbaar
Werkstuklengte is onbeperkt
Voorzien van hittebestendige anti-slip mat
Weinig onderhoud
Doordacht, ergonomisch ontwerp
Mobiele opstelling
CE-goedgekeurd

De ProGrinder van Q-Fin is een handbediende ontbraammachine die geschikt is voor het nabewerken van metalen werkstukken. Met de ProGrinder kunt u voor een aantrekkelijke prijs semi-automatisch ontbramen. Q-Fin maakt het met deze machine mogelijk met lichte inspanning een hoge kwaliteit afronding te realiseren, eenvoudig bramen weg te slijpen en zelfs hoogglans te polijsten. Optioneel kunt u ook een excenterkop op de ProGrinder plaatsen zodat u een richtingloze finish op het product kunt aanbrengen.

De ProGrinder is de prijsgunstige versie van de welbekende TopGrinder. Deze machine is ergonomisch gebouwd, robuust uitgevoerd en bijzonder veilig door de tweeknops handbediening. Een mobiele ontbraammachine standaard voorzien van traploos instelbare borstelsnelheid en een dubbele kop. U kunt een enorm tijdswinst bewerkstelligen tegenover handmatig ontbramen, en de kwaliteit van de finish wordt veel constanter.

Bij de balansarm kunt u de slijpdruk zelf naar believen instellen middels het verenpakket, van zwevend tot meer druk. De dubbele slijpkop heeft twee opnames zodat u snel kunt wisselen tussen bijv. borstel en slijpschijf. Naast de door Q-Fin te leveren komborstels kunt u middels bijgeleverde adapter alle standaard slijpmiddelen met M14 opname bevestigen.

De afmeting van het werkblad is 1280 x 780 mm. De maximale diepte voor een werkstuk komt hiermee op 780 mm. De lengte is daarbij onbeperkt en ook bredere producten vormen geen probleem aangezien u de zijkanten en de voorkant van de tafel eenvoudig kunt omklappen.

Veilig en snel ontbramen en afronden voor een budgetprijs!

Bewerking
• RVS
• Aluminuim
• Staal

Uitleg

Ontbramen

Voor het ontbramen van het product wordt een steunpad met schuurschijf gebruikt. De slijpkop van de ProGrinder is in diverse standen (hoeken) eenvoudig verstelbaar voor de diverse bewerkingen en slijpmiddelen. Door de dubbele opname is een wissel van bijvoorbeeld borstel naar schuurschijf in seconden gebeurd. Afhankelijk van de hoogte en hardheid van de braam kunt u de schuurschijf onder een lichte hoek zetten zodat u meer druk op de braam kunt uitoefenen.

Afronden

De optioneel bij te leveren komborstel zorgt voor de kantafronding van het product, zowel aan de buitenzijde als in evt. sparingen. Onze standaard borstels hebben een diameter van 255 mm. Afhankelijk van het te bewerken materiaal en de gewenste finish zijn diverse uitvoeringen borstels in K40 t/m K320 leverbaar.

Slijpgereedschap

Door het gebruik van een M14 adapter kunt u in principe alle voorkomende slijpgereedschappen die u op een handtool zou gebruiken ook op de ProGrinder monteren. Bij onze partner Metaaltechniek (www.metaaltechniek.nl) kunt u terecht voor uiteenlopende soorten schuur- en slijpmaterialen waaronder ook de eerder genoemde borstel Ø 255 mm. Voor het bewerken van RVS en staal adviseren wij een borstel type GOLD K80. Ook een excenterkop van het aanbrengen van een richtingloze finish kunt u eenvoudig op deze machine gebruiken.

Specificaties

• Mobiele opstelling, 230 V
• Rubber antislipmat
• Snelheid traploos instelbaar
• Voorzien van 2 slijpkoppen
• Beugel met dubbele handbediening
• Werkstuk breedte: max. 780 mm / lengte onbeperkt
• Aansluitwaarde machine: 230 V, 50 Hz, 4 A, 1 kW
• Afmetingen: 1435 x 1100 x 1510 mm (L x B x H)

380 kg


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op