Referenties

Benier Nederland BV
Joost Wevers

Combinatie van machines bood snelheid die we zochten

‘’Waarom? Omdat ze daar een combinatie van machines voor kleine en grote plaatdelen konden bieden. Toen we ons proces tegen het licht hadden gehouden, kwamen we erachter dan 80% van onze onderdelen kleiner zijn dan 200 mm, 20% is groter. Schaf je dan één machine aan voor alle afmetingen, dan maakt die bij de vele kleine plaatdelen onnodig lange slagen. Dat kost veel tijd, niet erg efficiënt. Maar Q-Fin had de perfecte combinatie. Alle kleine onderdelen gaan op de F200 XL, de andere op de F1200. Ideaal! Met beide kun je passend snel werken; per uur kunnen we daardoor veel meer afbramen dan met één andere machine. Bovendien hebben ze bij Q-fin no no-nonsense apparatuur. Dat zochten we ook. Geen complexe besturing, oeverloze instellingen op grote schermen. Gewoon hupsakee, eenvoudige bediening. Dat maakt zulke machines ook vrijwel storingsvrij. En met basisuitleg kan iedereen er snel mee aan de slag’’.

- Joost Wevers

Bedrijfsleider productie
VDL IM
Martijn Speulman

Kostenbesparing

‘’Niet al het materiaal dat van de lasersnij- en ponsmachines van VDL IM komt, hoeft te worden ontbraamd. Ik schat dat het zo’n 50 procent is. Deze machines zullen ons per jaar zo’n 30.000 euro gaan besparen ten opzichte van de oude situatie. Dat zit ‘m in de kwaliteitskosten, minder ongeplande stilstand en lagere operationele kosten. Bij het natschuren kwam er bijvoorbeeld schuuremulsie vanuit het water op de plaat. Die moesten we er altijd afpoetsen. Daar komt bij dat we nu twee machines hebben, één voor de kleine snijdelen en een voor de grotere producten, die we allebei tegelijk kunnen aanzetten. We kunnen dus efficiënt werken. Materiaal dat we nu nog veel trommelen, kunnen we nu ook door de kleine F200 XL laten bewerken. Dat scheelt in lawaai, in tijd en je hebt geen last van verontreiniging door zeepemulsie. En dankzij de natfilterinstallatie kunnen we de machines niet alleen voor RVS, maar ook voor ferro materialen inzetten”.

- Martijn Speulman

Bedrijfsleider plaatwerk
Arbel
Gerard Verrijt

Waauuw, dat scheelt veel tijd

‘’Vóór de aanschaf hadden we enkel een ontbramings- en afrondmachine voor grote werkstukken. De kleinere onderdelen deden we met de hand. En we hebben nogal wat kleine componenten. Dus het is een flinke stap vooruit. Tel maar uit als je met 13 medewerkers elk onderdeeltje handmatig moet poetsen en afronden. Wat dat alles bij elkaar aan uren kost, terwijl de machine dat in een paar tellen doet. Ik schat dat machinaal afronden 10 tot 15 keer zo snel gaat. Het eerste wat mijn mensen zeiden, was dan ook: 'Waauuw. dal scheelt veel tijd!' Het was echt een verademing’’.

- Gerard Verrijt

Chef werkplaats
Arbel
Simon van Kuijk

‘’Ik kan die uitroep wel globaal kwantificeren. Van alle kleine aluminium en RVS-producten die we afleveren, ronden we nu 90% machinaal af. Wat de Q-Fin-machine in 1 uur doet, kan 1 medewerker nog niet in 1 dag doen. Het scheelt echt enkele mensen die we anders extra in dienst hadden moeten nemen. Dus de machine hebben we snel terugverdiend’’.

- Simon van Kuijk

Directeur
Dowling Metal Products
Michael Dowling

‘’Linishers is going really well. Much faster than I expected, the customers are very happy and the bar has gone up. I am really glad with the outcome of the machine. Now I’m learning more about linishing and edge rounding. I feel our decision with the Q-Fin machines will give us the edge over other customers. We will test the machines to the limit’’.

- Michael Dowling

Directeur