Machines

SER600 Set

In één doorgang een radius van 2 mm aanbrengen op staal met de Super Edge Rounder. Inclusief veilige stofafzuiging.

Unieke eigenschappen
R=2 mm in één doorgang
Op hoge snelheid ontbramen, slijpen en afronden
Voor stalenplaatdelen 50-600 mm breed
Ook voor slakken en oxidehuid verwijdering
Inclusief RVS afzuiger en pijpwerk
Product voldoet aan afrondingsnorm
Gemakkelijk in gebruik en onderhoud
Inclusief natwerkende afzuiger en pijpwerk
5 bewerkingsstations; 1 slijpband, 4 komborstels en 2 rondborstels
Krachtige magneetondersteuning
Binnen- en buitencontouren afgerond
Betere kantdekking bij poedercoaten
Alle component snelheden zijn traploos instelbaar
Veilig, schoon en stofvrije werkomgeving
Transport, installatie en training is optioneel

Op zoek naar een oplossing om R=2 in één doorgang te halen? Dan is de SER600 Set de perfecte keuze.
De Q-Fin SER600 Set is een combinatie van de SER600 ontbraam- en finishmachine met de WES6000 natwerkende afzuiger. De Super Edge Rounder is geschikt voor vlakke plaatdelen van 4 tot 40 mm dik en tot 600 mm breed. De ideale machine voor het finishen van plaatdelen die gepoedercoat of verzinkt dienen te worden.

In combinatie met de WES6000 is brandgevaar uitgesloten. Met deze natwerkende afzuiginstallatie kunt u slijpstof afzuigen zonder drukverlies. De afzuiger is geheel uitgevoerd in RVS en heeft een afzuigcapaciteit van 6000 m3/h. Ook explosiegevaar bij het bewerken van aluminium delen kunt u met deze natafzuiger voorkomen.

De SER600 Set wordt geleverd incl. pijpwerk. Indien gewenst verzorgen wij ook het transport, installatie en scholing op locatie.

Uitleg

Werking SER600

De SER600 is uitgerust met 5 bewerkingsstations. Het eerste station is de slijpunit. De 630 mm brede schuurband is voorzien van een oscillatiesysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de schuurband stabiel blijft bij het slijpen. Door de unieke vrijdragende constructie is een fraaie lijn-finish ('geborstelde' finish) met deze machine ook geen probleem. Een slijpband wisselen is binnen een handomdraai gebeurd.

Het tweede en het derde station bestaat uit de zgn. borstelunit, voorzien van 4 kruislings draaiende, oscillerende komborstels. Deze geven druk van de bovenzijde en hiermee kunt u de scherpe kanten van het product wegnemen door de kanten te breken. Door het plaatsen van speciale borstels op de eerste borstelrij kunt u ook de oxidehuid of slakken van stalen producten verwijderen.

Het vierde en vijfde bewerkingsstation bestaat uit 2 pendelende rondborstels. Deze werken vooral op de zijkanten van het product. In combinatie met de 4 komborstels zorgt dit voor een maximale Radius op het product. Als je de uitersten opzoekt heb je iets bijzonders nodig. De Super Edge Rounder SER600.

Werking WES6000

WES staat voor ‘Wet Extraction System’ en is volgens Q-Fin de meest makkelijke, veilige en duurzame manier om slijpstof af te zuigen. Met deze natwerkende stofafzuiger wordt brand- en explosiegevaar uitgesloten. Uw operators kunnen in een schone, stofvrije omgeving werken. De WES is leverbaar als WES3000 en WES6000. Deze natafzuigers zijn te combineren met vrijwel al onze ontbraammachines, in veel gevallen kunnen er zelfs meerdere ontbraammachines op 1 WES afzuigsysteem aangesloten worden.

De WES6000 heeft een afzuigcapaciteit van 6000 m3/h en dit is ruim voldoende voor een efficiënte stofafzuiging van de SER600. Plaatsing incl. pijpwerk kunnen wij indien gewenst voor u verzorgen evenals de training van uw bedieners op locatie. Voorafgaande aan de installatie wordt in overleg met u door ons een opstellingsplattegrond gemaakt waarin we ook het pijpwerk intekenen. Ook krijgt u van ons een checklist zodat u kunt controleren of alle noodzakelijke voorzieningen ter plekke aanwezig zijn.

Specificaties

SER600
• Transportband frequentiegeregeld: 0,3 - 5 m1/min
• Met magneetondersteuning
• 1x slijpunit + 4x komborstel + 2x rondborstel
• Minimale werkstukafmetingen: 50 x 50 mm (ferro)
• Maximale werkstukbreedte: 600 mm
• Maximale werkstukhoogte: 40 mm
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 32 A, 16 kW
• Afmetingen: 3640 x 1585 x 2085 mm (L x B x H)

3.560 KG

WES6000
• Ventilator 7,5 kW
• Capaciteit 6000 m³/h
• Geheel vervaardigd uit roestvast staal
• Met automatische waterniveauregeling
• Voorzien van 5 stofcollectoren
• Aansturing via schakelkast of externe machine
• Aansluitwaarde (WES6000): 400 V, 50 Hz, 25 A, 12 kW
• Afmetingen: 2070 x 1090 x 2560 mm (L x B x H)

495 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op