Machines

SER600

Geschikt voor het aanbrengen van een radius 2 mm op metalen plaatdelen tot 600 mm breed.

Unieke eigenschappen
R=2 in één doorgang haalbaar
Buiten- en binnencontouren afgerond
Product voldoet aan afrondingsnorm
Betere kantendekking bij poedercoaten
Combinatie van bewerkingen mogelijk
Combinatie van bewerkingen mogelijk

De SER600 is de jongste telg uit het Q-Fin programma. Deze ontbraam- en slijpmachine is uitgerust met 5 bewerkingsstations: een slijpinrichting (1e station) gevolgd door 4 oscillerende borstels (station 2+3) en 2 rondborstels (station 4+5). U kunt met deze machine een grote afronding (R2) aanbrengen aan uw metalen snijdelen. De Super Edge Rounder is geschikt voor vlakke plaatdelen van 4 tot 40 mm dik en tot 600 mm breed. De ideale machine voor het finishen van plaatdelen die gepoedercoat of verzinkt dienen te worden.

Bewerking
• Staal
• Aluminium
• RVS

Uitleg

Uniek

Bij het lasersnijden, plasmasnijden, autogeen snijden en waterstraalsnijden van metalen plaatdelen ontstaan vaak scherpe randen. Zo ook bij knippen, ponsen of zagen. Wanneer hierop poedercoating, natlak of zinklaag wordt aangebracht zullen de randen aanvankelijk gedekt zijn. In de praktijk blijkt echter al snel dat de kantendekking op deze randen minimaal is. Om dit te voorkomen dienen de randen afgerond te worden. Steeds vaker wordt deze afronding voorgeschreven op ‘R2’.

Met de SER600 brengt Q-Fin een machine op de markt die in één keer een radius van 2 mm op de randen van het product kan realiseren. Het betreft geen standaard machine die indien gewenst ook een grote afronding kan geven, maar een machine die specifiek is gebouwd voor een R2 op staal. Als je de uitersten opzoekt heb je iets bijzonders nodig. De machine heeft vijf bewerkingsstations is daarmee uniek. Een schuurband en vier borstelunits zorgen voor een de perfecte afronding van 2 mm op een product. De SER600 met magneetondersteuning is geschikt voor het bewerken van stalen plaatdelen tot 600 mm breed, met een dikte vanaf 4 tot 40 mm. De lengte van de producten is onbeperkt. Wie dun RVS bewerkt heeft dit niet nodig, maar een bewerker van staaldelen die bijv. betrokken is bij de productie van openbare installaties in opdracht van de overheid, of actief is in de offshore of petrochemische industrie wel. Voor producten die gepoedercoat of verzinkt moeten worden is deze machine ideaal.

Werking

De SER600 is uitgerust met 5 bewerkingsstations. Het eerste station is de slijpunit. De 630 mm brede schuurband is voorzien van een oscillatiesysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de schuurband stabiel blijft bij het slijpen. Door de unieke vrijdragende constructie is een fraaie lijn-finish ('geborstelde' finish) met deze machine ook geen probleem. Een slijpband wisselen is binnen een handomdraai gebeurd.

Het tweede en het derde station bestaat uit de zgn. borstelunit, voorzien van 4 kruislings draaiende, oscillerende komborstels. Deze geven druk van de bovenzijde en hiermee kunt u de scherpe kanten van het product wegnemen door de kanten te breken. Door het plaatsen van speciale borstels op de eerste borstelrij kunt u ook de oxidehuid of slakken van stalen producten verwijderen.

Het vierde en vijfde bewerkingsstation bestaat uit 2 pendelende rondborstels. Deze werken vooral op de zijkanten van het product. In combinatie en de 4 komborstels zorgt dit voor een maximale Radius op het product.

Als je de uitersten opzoekt heb je iets bijzonders nodig. De SER600.

R=2

Er is veel te doen over een radius van 2 mm (R=2). De vraag is of een dergelijk forse afronding werkelijk noodzakelijk is om scherpe randen aan plaatwerk te voorkomen en een beschermende laag (middels bijvoorbeeld poedercoaten of verzinken) op de kanten te kunnen realiseren, die even dik en sterk is als de laag op de rest van het oppervlak.

Is het een algemene eis of norm? Is het overal haalbaar? Is het wel betaalbaar? De norm NEN-EN-ISO 8501-3 wordt bijv. door Rijkswaterstaat voorgeschreven. Zij hebben de ervaring dat de conservering op bijvoorbeeld bruggen daardoor een veel langere levensduur heeft en dus veel onderhoudskosten bespaart. Als bij deze norm gevraagd wordt om een P3 staat dit voor een zeer grondige voorbehandeling: “het oppervlak is vrij van visueel waarneembare tekortkomingen”.

Van belang is wat klant en leverancier afspreken. Zij kunnen afspreken wat ze willen, maar voor een goede kantendekking is afronding vereist. De Super Edge Rounder van Q-Fin speelt hier op in. Deze machine is louter ontwikkeld en gebouwd om een Radius 2 mm op staal te kunnen halen. Minder kan natuurlijk ook, een R=1 of R=1,5 is in veel gevallen ook voldoende, maar R=2 in één doorgang behoort nu ook tot de mogelijkheden.

Specificaties

• Transportband frequentiegeregeld: 0,3 - 5 m1/min
• Met magneetondersteuning
• 1x slijpunit + 4x komborstel + 2x rondborstel
• Minimale werkstukafmetingen: 50 x 50 mm (ferro)
• Maximale werkstukbreedte: 600 mm
• Maximale werkstukhoogte: 40 mm
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 32 A, 16 kW
• Afmetingen: 3640 x 1585 x 2085 mm (L x B x H)

3.560 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op