Superior Set

Makkelijk en snel ontbramen, afronden en finishen van vlakke plaatdelen tot wel 1500 mm breed met de Superior Set. Inclusief natwerkend filtersysteem.

Unieke eigenschappen
Constante hoogwaardige afwerking
Voor plaatwerkdelen 50-1500 mm breed
Inclusief natwerkende afzuiger en pijpwerk
Op hoge snelheid ontbramen en afronden
Flexibel in hoogwaardige finish
Gemakkelijk in gebruik en onderhoud
Voorzien van interactief HMI touchscreen
Zelf de afwerking en afronding bepalen
Kies vacuüm- of magneet ondersteuning
Snelle opstart en productwissel
Alle component snelheden zijn traploos instelbaar
Veilig, schoon en stofvrije werkomgeving
Transport, installatie en training is optioneel

De Q-Fin Superior Set is een combinatie van de F1500 ontbraam- en finishmachine (voor plaatdelen tot 1500 mm breed) en de WES6000 natwerkende afzuiger. De superieure ontbraamoplossing..

De F1500 is geschikt voor het finishen van vlakke plaatdelen van 50 tot 1500 mm breed. Naar keuze met vacuüm- of magneet-ondersteuning. Minimum productafmetingen 50 x 50 mm MAG of 80 x 80 mm VAC. De MAG-versie is uitsluitend geschikt voor het finishen van staal en overige ferro-producten. De VAC-uitvoering is geschikt voor het nabewerken van RVS, aluminium, staal en overige non-ferro producten.

Met de WES6000 is brandgevaar uitgesloten. Met deze natwerkende afzuiginstallatie kunt u slijpstof afzuigen zonder drukverlies. De afzuiger is geheel uitgevoerd in RVS en heeft een afzuigcapaciteit van 6000 m3/h. Ook explosiegevaar bij het slijpen van aluminium delen kunt u met deze natafzuiger voorkomen. Met de WES6000 kan het slijpstof van de F1500 uitstekend afgezogen worden.

De Superior Set wordt geleverd incl. pijpwerk. Indien gewenst verzorgen wij ook het transport, installatie en scholing op locatie.

Uitleg

Werking F1500

Met de F1500 van Q-Fin kunt u plaatmateriaal tot 1500 mm breed in één doorgang ontbramen, afronden en finishen. Afhankelijk van de na te bewerken materialen kiest u voor een systeem met vacuüm- of magneetondersteuning (resp. voor non-ferro en ferro materialen). De transportmat wordt hier op afgestemd.

Het eerste station van de F1500 bestaat uit een slijpunit. De schuurband neemt de bramen en/of inbrandpunten van het productoppervlak weg. De korrelgrootte van de schuurband kunt u zelf bepalen, o.a. afhankelijk van de hoogte en hardheid van de braam. Standaard leveren wij een slijpband met korrelgrootte K120 bij de machine. Heeft u geen bramen dan kunt u de slijpband uit laten staan of wegnemen. Ook is het mogelijk met een fijnere slijpband (bijv. K320) een lijn finish op uw product aan te brengen of te finishen met een scotch-brite band.

Het tweede en het derde station bestaat uit de zgn. borstelunit, voorzien van 4 kruislings draaiende, oscillerende borstels. Hiermee kunt u de scherpe kanten van het product wegnemen door de kanten te breken of te voorzien van een (grote) radius. Ook de finish van het oppervlak
(bijv. meer hoogglans) kunt u door de borstelkeuze zelf aanpassen.

Het plaatsen van speciale borstels maakt de F1500 met magneet-systeem ook zeer geschikt om de oxidehuid of slakken van stalen producten te verwijderen. Combinaties van bewerkingen zijn ook mogelijk in 1 doorgang.

Werking WES6000

WES staat voor ‘Wet Extraction System’ en is volgens Q-Fin de meest makkelijke, veilige en duurzame manier om slijpstof af te zuigen. Met deze natwerkende stofafzuiger wordt brand- en explosiegevaar uitgesloten. Uw operators kunnen in een schone, stofvrije omgeving werken.

De WES is leverbaar als WES3000 en WES6000. Deze natafzuigers zijn te combineren met vrijwel al onze ontbraammachines, in veel gevallen kunnen er zelfs meerdere ontbraammachines op 1 WES afzuigsysteem aangesloten worden.

De WES6000 levert voldoende afzuigcapaciteit voor de stofafzuiging van de F1500. Plaatsing incl. pijpwerk kunnen wij indien gewenst voor u verzorgen, evenals training van de bedieners op locatie. Voorafgaande aan de installatie wordt in overleg met u door ons een opstellingsplattegrond gemaakt waarin we ook het pijpwerk intekenen. Ook krijgt u van ons een checklist zodat u kunt controleren of alle noodzakelijke voorzieningen ter plekke aanwezig zijn.

Specificaties

F1500
• Transportband frequentiegeregeld 0,3 - 5 m1/min
• Met vacuüm of magneet ondersteuning
• 4 st. 2,2 kW borstelmotoren met frequentieregeling
• Min. werkstukafm.: 50x50 mm (MAG) / 80x80 mm (VAC)
• Maximale werkstukbreedte: 1500 mm
• Maximale werkstukhoogte: 170 mm
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 32 A, 16 kW
• Afmetingen: 2037 x 2478 x 2090 mm (L x B x H)

2.850 KG

WES6000
• Ventilator 7,5 kW
• Capaciteit 6000 m3/h
• Geheel vervaardigd uit roestvast staal
• Met automatische waterniveauregeling
• Voorzien van 5 stofcollectoren
• Aansturing via schakelkast of externe machine
• Aansluitwaarde: 400 V, 50 Hz, 25 A, 12 kW
• Afmetingen: 2070 x 1090 x 2560 mm (L x B x H)

495 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op