QFI_Slider_Toepassingen-Afronden

Kant afronden

“Een scherpe rand voorzien van een radius”

 

De nieuwe standaard in de metaal zijn afgeronde plaatdelen. De meeste klanten eisen het afronden of (minimaal) kanten breken van de randen van vlakke metalen werkstukken. Anders kunnen medewerkers in handmatige assemblageprocessen en eindverbruikers er hun handen aan openhalen. Ze moeten dan ook zó voorzichtig manoeuvreren met de werkstukken, dat ze niet vlot kunnen werken. Steeds vaker geven klanten op tekening specificaties af voor een bepaalde radius (bijv. R=0,5) aan het product. Ook worden afrondingsnormen aangehaald voor het afronden van plaat. Bijv. de P1 – P2 – P3 norm zijn veel gebruikt.

 

Met de machines van Q-Fin is het mogelijk in één doorgang een constante radius aan te brengen door kanten te breken of af te ronden conform de gevraagde radius. Deze afronding wordt gerealiseerd door de borstels in de machine. Door de juiste combinatie tussen kracht, schuurmiddelen en snelheid zorgt de Q-Fin machine voor de perfecte kantafronding door maximale GrindingPOWER®.

 

Standaard biedt Q-Fin u een combinatie van ontbramen, afronden en finishen in één machine waarmee u niet alleen een handvriendelijk product krijgt maar ook een product wat er perfect uit ziet.