Stofafzuiging

“Het afzuigen van het vrijkomende slijpstof bij het bewerken van het oppervlak”

 

Slijpen, schuren en afronden zijn veelvoorkomende en noodzakelijke werkzaamheden in de metaalindustrie. Bij al deze werkzaamheden komt een aanzienlijke hoeveelheid stof vrij die gezondheidsklachten kan veroorzaken en hinderlijk en vervuilend is in de werkomgeving. Het is dus van groot belang om dit metalen slijpstof goed af te zuigen. Een schone werkomgeving verhoogt niet alleen de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers, maar draagt ook bij aan een hogere productiviteit.

Q-Fin produceert in eigen huis 2 typen natwerkende afzuiginstallaties, de WES3000 en WES6000 welke ontworpen zijn voor het veilig en effectief afzuigen van slijpstof. Bij dit afzuigsysteem wordt het slijpstof door het water getrokken. Uit oogpunt van brandveiligheid en het voorkomen van explosiegevaar bij het afzuigen van aluminium slijpstof bevelen wij deze systemen bij elk plaatverwerkend bedrijf dat slijpt of ontbraamt aan. Het is niet voor niets dat brand in een metaalbedrijf vrijwel altijd ontstaat in de afzuiger of in het leidingwerk. De geheel roestvast stalen stofafzuigers van Q-Fin hebben tevens een constante afzuigcapaciteit als groot voordeel. Het vervangen van de filters is bij een natwerkend afzuigsysteem niet nodig.

Q-Fin combineert de WES3000 (3000 m3/h) of WES6000 (6000 m3/h) standaard met onze eigen ontbraam- en finishmachines. In veel gevallen is deze manier van onderhoudsarme stofafzuiging echter ook op andere slijpmachines, slijptafels of slijpcabines aan te sluiten.