QFI_Slider_Toepassingen-Microjoints-5

Microjoints verwijderen

“Een microjoint is de verbinding tussen het gesneden materiaal en de restplaat”

 

Microjoint verbindingen zijn een handige manier om kleine snijdelen aan de plaat verbonden te houden, door een klein deel van het productcontour niet door te snijden. Het product blijft zo in de plaat hangen en zal niet in het snijbed vallen. Je voorkomt dus dat producten ‘doorvallen’. Ook lange smalle producten, die door warmte-inbreng kunnen vervormen worden op deze manier gefixeerd waardoor ze minder vervorming hebben. Het grootste voordeel is dat alle kleine producten in één lichting van tafel te lichten zijn. Dit scheelt aanzienlijk in tijd voor het uitrapen en daarmee handlingkosten.

De toepassing van micro-joints wordt vooral bij kleinere producten die uit dunne RVS platen worden gesneden toegepast. Bij het lasersnijden van fijn plaatwerk worden de uitgesneden roestvast stalen plaatdelen dan ook vaak in de plaat gehouden middels deze microjoints. Na het snijden worden de producten uit de plaat gebroken en blijft er een nokje aan het product zitten. Dit scherpe uitsteeksel, als het ware een kleine braam, aan de buitenrand van het product is vaak niet gewenst. Maar hoe haal je deze microjoints makkelijk en snel weg zonder de contouren van het product ongewenst te veranderen?

 

Daar heeft Q-Fin een slimme handbediende machine voor, de SkipJoint. U haalt hiermee de microjoints veilig, snel en met uiterst lichte inspanning weg. In tegenstelling tot het wegslijpen van microjoints met een standaard schuurband wordt bij het verwijderen met de SkipJoint het product niet ongewenst afgerond.