QFI_Oxidehuid_verwijderen_DSC05346

Oxidehuid verwijderen

“Een oxidehuid is de harde laag die na het snijden achterblijft op de snijkant doordat het materiaal heeft gereageerd met zuurstof.”

 

Een oxidehuid ontstaat veelal bij plasmasnijden en lasersnijden van stalen plaatdelen met zuurstof. Deze zwartkleurige huid is een laagje oxide op de snijkanten van het moedermateriaal, dat bestaat uit het materiaal dat gereageerd heeft met zuurstof. Met de ontbraammachines van Q-Fin kunt u in combinatie met de juiste borstels deze oxidehuid eenvoudig verwijderen. Het is zelfs mogelijk om stalen platen te ontdoen van de oxidehuid en een finish aan te brengen in één doorgang.

 

In de praktijk bestaat er vaak verwarring over de termen oxidehuid, walshuid en laser oxide doordat deze regelmatig door elkaar worden gebruikt, echter betekenen zij allen hetzelfde.

Voor het verwijderen van deze laser oxide beveelt Q-Fin borstels aan met een speciaal ontwikkelde draadvulling. Deze borstels maken een optimale oxidelaag verwijdering mogelijk en garandeert heldere metalen snijkanten. Hierdoor zal een coating ook beter op de snijkanten hechten waardoor de werkstukken een langere levensduur zullen hebben.