Machines

TopEdge

Snel een perfecte radius of een schuine laskant frezen.

Unieke eigenschappen
Voor perfecte radius of schuine laskant
Snelle bewerkingstijden
Balansarm comfortabel in gebruik
Eenvoudige bediening
Semi-automatisch frezen
Opspansysteem met lastafelpatroon
Optioneel uit te voeren met 3 elektro-magneten (ferro)
Uit te breiden met verhoogde TopTable (magneetsysteem)
Optioneel 2 koppen voor snel wisselen tussen 2 verschillende frezen of diepte-instellingen
Werkstuklengte is onbeperkt, breedte tot 780 mm
Geschikt voor verschillende frezen
Traploos instelbare snelheid
Constante kwaliteit
Weinig onderhoud
Voorzien van hittebestendige anti-slip mat
Ergonomische vormgeving
Doordacht ontwerp
Mobiele opstelling
Incl. afsluitbare opbergkast voor slijpmiddelen en gereedschap
CE-goedgekeurd

De TopEdge van Q-Fin is een handbediende machine waarmee u eenvoudig en snel diverse radii of laskanten onder diverse hoeken kunt frezen. Met de TopEdge kunt u prijsgunstig en met geringe inspanning een goede laskant aanbrengen of een radius frezen (bijv. voor een goede kantendekking bij poedercoating). Zo produceert u conform alle geldende richtlijnen. De TopEdge is voorzien van een traploos instelbare snelheid en een opspantafel met gatenpatroon. Werkstukken kunt u klemvast op de tafel opspannen, in combinatie met de 2-knops bediening bent u zo altijd op een veilige manier aan het werk.

Door middel van de balansarm en voldoende massa van de freeskop kunt u met geringe fysieke inspanning, trillingvrij een constante en nauwkeurige radius of schuine kant frezen. De freeskop is in diverse standen (hoeken) instelbaar voor uiteenlopende bewerkingen. Daarnaast is de freeskop voorzien van een opname waarmee het omwisselen van gereedschappen eenvoudig mogelijk is. Het merendeel van de wereldwijd verkrijgbare freeskoppen (bijv. die van BevelTools) is te gebruiken op de TopEdge. Daarnaast zijn er diverse adapters leverbaar.

De afmeting van het werkblad is 1200 x 780 mm. De maximale afmeting voor een werkstuk komt hiermee uit op 780 mm. De lengte is onbeperkt, aangezien de zijpanelen van de werktafel eenvoudig naar beneden kunnen.

Geschikt voor het bewerken van o.a.
• RVS
• Aluminium
• Staal

Uitleg

Laskant of radius

Met de TopEdge van Q-Fin kunt u eenvoudig en snel laskanten frezen. De laskant zorgt voor een groter lasoppervlak, waardoor het lastoevoeg materiaal zich op meer plekken kan hechten. Hierdoor verbetert de verbinding tussen de twee plaatdelen en verbetert tevens de doorlassing.

Ook is het mogelijk om met deze semi-automatische freesmachine aan uw product (staal, aluminium of roestvast staal) een radius naar keuze te frezen, van R=2 tot R=8.

Vastzetten

Standaard wordt de TopEdge geleverd met een gatenpatroon in het werkblad zoals u dat ook bij een lastafel aantreft. In combinatie met lasklemmen kunt u het product muurvast op de werktafel vastzetten.Als optie kunnen wij de werktafel uitvoeren met 3 elektromagneten zodat u stalen producten zeer snel kunt fixeren. Trekkracht 300 kg per magneet. Voor producten die niet genoeg materiaaldikte hebben om te kunnen frezen is er een TopTable met twee magneten verkrijgbaar.

1 of 2 koppen

De Q-Fin TopEdge wordt naar keuze met 1 of 2 freeskoppen uitgevoerd. In het laatste geval kunt u bijzonder snel wisselen tussen twee verschillende radii of tussen een laskant frezen en een radius frezen.

Specificaties

• Mobiele opstelling
• Standaard met lastafel-gatenpatroon
• Optioneel met 3 elektromagneten
• 1,1 kW motor met frequentieregeling
• Optioneel met 2 freeskoppen i.p.v. 1
• Werkstukbreedte: max. 780 mm/lengte onbeperkt
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 10 A, 6 kW
• Afmetingen: 1435 x 1100 x 1510 mm (L x B x H)

445 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op