Machines

TopGrinder

De beste handbediende machine inzetbaar voor het ontbramen, slijpen, afronden en polijsten van metalen delen.

Unieke eigenschappen
Veel sneller dan met de hand ontbramen
Zelf de slijpdruk bepalen
Werkstukken zeer snel op te spannen
Snel wisselen tussen slijpgereedschap
Eenvoudige en veilige bediening
Krachtig vacuüm systeem voor het opspannen van het werkstuk
Optioneel uit te voeren met 2 elektro-magneten (ferro)
Kop eenvoudig in verschillende hoeken instelbaar
Verschillende materialendiktes en -groottes door elkaar te finishen
Traploos instelbare snelheid
Motor met 2 opname koppen M14
Links- en rechtsdraaiend instelbaar
Werkstuklengte is onbeperkt, breedte tot 780 mm
Voorzien van hittebestendige anti-slip mat
Weinig onderhoud
Uit te breiden met TopTable voor kleine producten.
Ergonomische vormgeving
Doordacht ontwerp
Mobiele opstelling
Incl. afsluitbare opbergkast voor slijpmiddelen en gereedschap
CE-goedgekeurd

De TopGrinder van Q-Fin is een handbediende ontbraammachine die geschikt is voor diverse nabewerkingen van metalen delen waaronder ontbramen, slijpen, kantafronden, slakken verwijderen en polijsten. Met de TopGrinder kunt u prijsgunstig semi-automatisch ontbramen. Q-Fin maakt het met deze machine mogelijk om met lichte inspanning een hele hoge kwaliteit afronding te realiseren, eenvoudig bramen weg te slijpen en zelfs hoogglans te polijsten. De TopGrinder is ergonomisch gebouwd, robuust uitgevoerd en bijzonder veilig door de tweeknops handbediening.

De TopGrinder is ergonomisch gebouwd, robuust uitgevoerd en bijzonder veilig door de tweeknops bediening met CE markering. Deze mobiele ontbraammachine is standaard voorzien van traploos instelbare borstelsnelheid en een vacuümsysteem zodat werkstukken altijd klemvast op de werktafel liggen en u altijd veilig werkt. U kunt een enorm tijdswinst bewerkstelligen tegenover handmatig ontbramen, alleen al vanwege het veel sneller fixeren van het product.

Bij de balansarm kunt u de slijpdruk zelf naar believen instellen middels het verenpakket, van zwevend tot meer druk. De dubbele slijpkop heeft twee opnames zodat u diverse slijpmiddelen kunt monteren, van standaard in de handel verkrijgbare middelen met een M14 bevestiging tot aan de door Q-Fin geleverde komborstels voor de verschillende bewerkingen.

De afmeting van het werkblad is 1280 x 780 mm. De maximale diepte voor een werkstuk komt hiermee op 780 mm. De lengte is daarbij onbeperkt en ook bredere producten vormen geen probleem aangezien u de zijkanten en de voorkant van de tafel eenvoudig kunt omklappen.

Bewerking
• RVS
• Aluminium
• Staal

Uitleg

Borstel

De komborstel zorgt voor de kantafronding van het product, zowel aan de buitenzijde als bij evt. sparingen. Onze standaard borstels hebben een diameter van 255 mm. Afhankelijk van het te bewerken materiaal en de gewenste finish zijn diverse uitvoeringen borstels leverbaar.

Ontbramen

De slijpkop is in diverse standen (hoeken) eenvoudig verstelbaar voor de diverse bewerkingen en slijpmiddelen. Door de dubbele opname is een wissel van bijvoorbeeld borstel naar schuurschijf in seconden gebeurd.

Voor het ontbramen van het product gebruikt u de steunpad met schuurschijf. Afhankelijk van de hoogte en hardheid van de braam kunt u de schuurschijf onder een lichte hoek zetten zodat u meer druk op de braam kunt uitoefenen.

Bij de TopGrinder ontvangt u bij levering een starter kit met schuur- en slijpmaterialen. Naast 1 stuks borstel (standaard K80) worden en nog verschillende steunpads en schuurschijven bijgeleverd.

Magneten

Optioneel kunt u kiezen voor een magneet-systeem in het werkblad van de TopGrinder. Dit magneet-systeem is uitsluitend geschikt voor ferro materialen en ferritisch roestvast staal. De 2 elektromagneten bevinden zich aan de linker- en rechterzijde van het werkblad en zijn zeer geschikt om werkstukken van deze materialensoorten snel te fixeren. Behalve met 2 kunnen wij het werkblad ook met 4 magneten uitvoeren. Trekkracht 300 kg per magneet.

Specificaties

• Mobiele en compacte opstelling
• Standaard met vacuüm-systeem 2,2 kW
• Optioneel met 2 of 4 elektromagneten
• Voorzien van 2 slijpkoppen
• Beugel met dubbele handbediening (CE markering)
• Werkstuk breedte: max. 780 mm / lengte onbeperkt
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 10 A, 6 kW
• Afmetingen: 1435 x 1100 x 1510 mm (L x B x H)

445 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op