Machines

WES

Brandgevaar is uitgesloten met het natwerkende afzuigsysteem WES. Veilig slijpstof afzuigen zonder drukverlies.

Unieke eigenschappen
Onderhoudsvriendelijke filterinstallatie
Constante capaciteit, geen verlies in zuigkracht
Brandgevaar is bij een natfilter uitgesloten
Slijtvaste constructie uit RVS
Slijpstof afzuiger met natfiltersysteem
Voorkomt explosiegevaar bij aluminiumstof
Zeer geschikt voor vonkende en kleverige stoffen
Geen slijpstof in de lucht en/of werkomgeving
Automatische vulling met water middels vlottersysteem
Eenvoudig in gebruik
Bodembakken uitneembaar voor makkelijke reiniging
Standaard voorzien van geluidsdemper
Nooit verstopte filters
Nooit filters nabestellen
Startsignaal vanuit externe machine of handmatige start
Leverbaar in 3 - 7,5 kW
CE-goedgekeurd

De volledig uit RVS opgebouwde afzuiginstallatie WES met een natfilter van Q-Fin is een natwerkend systeem waarmee slijpstofstof van o.a. roestvast staal, staal en aluminium afgezogen kan worden. Dit zodat ook het stof van aluminium geen brand- of explosiegevaar oplevert. Volgens Q-Fin de meest veilige, makkelijke en duurzame manier om slijpstof af te zuigen.

De volledig uit RVS opgebouwde afzuiginstallatie WES (Wet Extraction System) van Q-Fin is een natwerkend systeem waarmee slijpstof van o.a. roestvast staal, staal en aluminium afgezogen kan worden. Het slijpstof blijft bij deze wijze van stofafzuiging onder water waardoor er geen explosieve gassen kunnen ontstaan. Op deze manier kan ook veilig het slijpstof van aluminium delen worden afgezogen en wordt brand- en explosiegevaar uitgesloten.

De WES is ook uitermate geschikt voor het afzuigen van slijpstof van materialen die bij bewerking vonken en/of vettig zijn en daarmee makkelijk ontbranden. Dit brandgevaar wordt bij een afzuigsysteem met natfilter vermeden. Tevens zorgt een natwerkende afzuiger voor een constante afzuigcapaciteit en hoeft u geen filters meer te vervangen.

De WES is leverbaar is als WES3000 en WES6000. De WES3000 is een 3 kW afzuiger met natfilter, met een capaciteit van 3000 m3/h. De WES6000 is een 7,5 kW afzuiger met een capaciteit van 6000 m3/h. Beide typen afzuigers zijn standaard voorzien een automatisch vulsysteem en elektronisch geregelde waterniveauregeling gestuurd door sensoren. Deze natfilters zijn te combineren met vrijwel al onze ontbraammachines, in veel gevallen kunnen er zelf meerdere ontbraammachines op 1 WES afzuigsysteem aangesloten worden. Plaatsing incl. de aansluiting van het pijpwerk op de Q-Fin ontbraammachine kunnen wij indien gewenst voor u verzorgen op basis van installatietekening.

Uitleg

WES3000

De WES3000 is een 3 kW afzuiger met natfilter, met een capaciteit van 3000 m3/u (max. 4000 m3/u). De afzuiger is standaard voorzien een mechanische vlotter die de vulling en het waterniveau regelt.

Werking

WES staat voor ‘Wet Extraction System’ en is volgens Q-Fin de meest makkelijke, veilige en duurzame manier om slijpstof af te zuigen. Met deze natwerkende stofafzuiger wordt brandgevaar en explosiegevaar uitgesloten.

De WES is leverbaar als WES3000 en WES6000. Deze natafzuigers zijn te combineren met vrijwel al onze ontbraammachines, in veel gevallen kunnen er zelf meerdere ontbraammachines op 1 WES afzuigsysteem aangesloten worden. Plaatsing incl. pijpwerk kunnen wij indien gewenst voor u verzorgen.

WES6000

De WES6000 is een 7,5 kW afzuiger met een capaciteit van ca. 6000 m3/h. De afzuiger is standaard voorzien een elektronisch vulsysteem en elektronisch geregelde waterniveauregeling gestuurd door sensoren.

Specificaties

• Verkrijgbaar in 3 en 7,5 kW
• Capaciteit resp. 3000 en 6000 m3/h
• Geheel vervaardigd uit roestvast staal
• Met automatische waterniveauregeling
• Voorzien van 5 stofcollectoren
• Aansturing via schakelkast of externe machine
• Aansluitwaarde (WES6000): 400 V, 50 Hz, 25 A, 12 kW
• Afm.: 1645 x 1090 x 2300 resp. 2070 x 1090 x 2560 mm

335 KG (WES3000) / 495 KG (WES6000)


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op