Afbramen RVS

Bij het bewerken van allerlei verschillende metaalsoorten kunnen bramen ontstaan. Bijv. bij staal, aluminium en RVS. De soort materiaal en grootte hiervan zijn van invloed op het juist verwijderen van de bramen. Nu kun je uiteraard het afbramen handmatig uitvoeren, met een schuurband of een elektrische slijpmachine (slijptol). Maar bij grotere oplages gaat er bij het verwijderen van bramen een factor tijd overheen wat vaak niet gewenst is. Ook is de mate van afbramen in dat geval zelden constant. Het automatisch afbramen van metaal is één van de specialisaties die perfect uit te voeren is met de afbraammachines van Q-Fin.

De afbraammachines van Q-Fin zorgen ervoor dat het ontbramen snel én perfect verloopt. Hierdoor kunt u snel en efficiënt de werkzaamheden uitvoeren. Het geheim van Q-Fin is het standaard aanwezige vacuümsysteem, de automatische borsteldiepte instelling, en de veiligheid zorgen er onder andere voor dat ontbramen van metaal kinderspel wordt.

Bij Q-Fin hebben wij de juiste machines, ook zeer geschikt voor het afbramen van kleine werkstukken. Hierdoor is het mogelijk om ook kleine werkstukken snel en efficiënt te verwerken. Door jarenlange ervaring is de expertise op het gebied van afbramen van metaal vertaalt naar de ideale afbraam en slijpmachines. Alle randen worden voorzien van een egale en constante radius, de Q-Edge norm. Het unieke van Q-Fin is dat het afbramen geldt voor alle kante, gaten en sparingen, groot of klein.

Waarom wil men afbramen? Dat heeft meestal te maken met een van de volgende redenen: visueel, functioneel, monteerbaarheid, veiligheid. In de praktijk is vooral de handvriendelijkheid (veilige montage en handling) of de kantendekking bij poedercoaten of verzinken doorslaggevend.

Meer weten over de afbraammachines van Q-Fin? Bekijk al onze productoplossingen hier.

Bekijk onze machines

Q-Fin
A Competitive
Edge

Bij Q-Fin doen we graag dingen anders. Waarom? Omdat je nooit de grootste zult worden als je alleen naar anderen kijkt. Voor ons is de beste worden geen doel op zich. Maar het concurrentievoordeel dat je behaalt door met onze machines te werken, is dat wel.

We helpen organisaties die een blijvende indruk willen maken. Degenen die geloven dat eenvoudige productieprocessen geen obstakels zijn, maar kansen om zich te onderscheiden van de rest. Net zoals wij er ook naar streven om op te vallen.

Over Q-Fin