Afronden

Afronden

"Een scherpe rand voorzien van een radius"

Het afronden van metalen plaatdelen verwijst naar het proces waarbij de scherpe randen, hoeken, of ruwe oppervlakken van de plaatdelen worden afgerond, gladgemaakt, of afgeschuind. Deze scherpe randen kunnen ontstaan na het frezen, boren of snijden van plaatdelen.

Het afronden van plaatdelen wordt meestal gedaan om de veiligheid te verbeteren, scherpe randen te voorkomen die verwondingen kunnen veroorzaken, en om de esthetiek van het werkstuk te verbeteren. Daarnaast blijft de coating beter hechten aan afgeronde kanten.

Samen voor de beste oplossing in afronden

Met de machines van Q-Fin is het mogelijk in één doorgang een constante radius aan te brengen door kanten te breken of af te ronden conform de gevraagde radius. Deze afronding wordt gerealiseerd door de borstels in de machine. Door de juiste combinatie tussen kracht, schuurmiddelen en snelheid zorgt de Q-Fin machine voor de perfecte kantafronding.

Contact

Waarom afronden met Q-Fin?

  • Constante Radius in één doorgang
  • Kostenbesparing
  • Coating hecht beter
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Kantafronding naar keuze

Onze oplossing voor Afronden

Ontdek onze andere toepassingen

Test uw product in onze showroom

Bent u geïnteresseerd in een van onze machines, maar wilt u deze eerst in actie zien? Plan dan een vrijblijvende demonstratie in onze showroom. Als alternatief kunt u ook uw eigen producten naar ons sturen voor een demonstratie op afstand. Neem contact met ons op voor meer informatie, en we zullen met u in contact komen over data en mogelijkheden.

Maak een afspraak