Natwerkende afzuiger

Natwerkende afzuiger voor bijvoorbeeld ontbraammachines met de toepassing slijpen, ontbramen en polijsten om het stof af te zuigen. Deze afzuigers worden veel gebruikt voor het afzuigen van bijvoorbeeld aluminiumstof wat explosiegevaarlijk is wanneer dit stof droog opgevangen wordt. De werkwijze van een natwerkende afzuiginstallatie is dat het stof van de lucht wordt gescheiden door het lucht-stof mengsel geforceerd door het water aan te zuigen. Het water vangt de stofdelen op en laat deze naar de bodem zinken. Vervolgens wordt het water weer van de lucht gescheiden waardoor er weer schone lucht uit de natte afzuiginstallatie komt.

De WES (de natwerkende afzuiger van Q-Fin) wordt volledig uit RVS opgebouwd. Een natwerkende afzuiger is de meest veilige manier van afzuiging in combinatie met machines die afbramen en slijpen. Q-Fin produceert en levert behalve de natwerkende afzuiginstallatie, kwalitatief hoogwaardige ontbraam- en slijpmachines.

Dit type is ook uitermate geschikt voor materialen die bij bewerking vonken, en voor kleverige stoffen. Ingeoliede plaat bijvoorbeeld, kan een groot probleem veroorzaken bij installaties met droge filters vanwege vonken tijdens bewerken. Door de olie slaan de filters dicht en één vonk kan genoeg zijn om brand te veroorzaken. Alle brandgevaar zoals bij droge installaties wordt bij een natfilter vermeden.

Bekijk onze machines

Q-Fin
A Competitive
Edge

Bij Q-Fin doen we graag dingen anders. Waarom? Omdat je nooit de grootste zult worden als je alleen naar anderen kijkt. Voor ons is de beste worden geen doel op zich. Maar het concurrentievoordeel dat je behaalt door met onze machines te werken, is dat wel.

We helpen organisaties die een blijvende indruk willen maken. Degenen die geloven dat eenvoudige productieprocessen geen obstakels zijn, maar kansen om zich te onderscheiden van de rest. Net zoals wij er ook naar streven om op te vallen.

Over Q-Fin