Q-Fin-ontbraammachine-F200-test
Q-Fin-ontbraammachine-F200-XL
Q-Fin-ontbraammachine-F600
Q-Fin-ontbraammachine-F1200
Q-Fin-ontbraammachine-WES
Q-Fin-ontbraammachine-TopGrinder

Q-Edge

Door werkstukken te voorzien van een perfecte afronding is de aanhechting van coating veel groter en wordt roestvorming voorkomen. Wat zeker niet onbelangrijk is, voorkomt de Q-Edge norm dat medewerkers zich verwonden aan scherpe randen.

Hoe groter de Q-Edge radius hoe hoger de corrosieweerstand en hoe kleiner de kans op verwonding.
Indien scherpe hoeken niet voldoende worden afgebraamd en afgerond zal er nauwelijks coating aanwezig zijn op deze scherpe randen. Hierdoor is de kans op het ontstaan van roestvorming zeer groot.

De voordelen van machinaal afbramen en het aanbrengen van de Q-Edge radius:

  • Alle werkstukken van een project zijn goed en gelijkmatig afgebraamd en afgerond.
  • Handmatig afbramen maakt dat de werkstukken niet allemaal gelijkmatig en goed worden afgebraamd en afgerond.

Daarnaast is het bijna onmogelijk de werkstukken handmatig allemaal gelijkmatig af te bramen en af te ronden. Daarom kan het zijn dat de werkstukken onderling verschillen qua afronding en niet allemaal aan onze standaard voldoen.

Met één bewerkingsgang door de ontbraammachine wordt een werkstuk rondom afgebraamd en afgerond volgens onze norm.  De randen worden voorzien van een kleine, egale en vooral constante radius. Het unieke van de afbraammachines van Q-Fin is dat alle gaten en sparingen, zowel groot als klein, zowel afgebraamd als afgerond worden.

Q-Fin zet met haar ontbraammachines de norm voor het afronden en afbramen van werkstukken in verschillende radius met de Q-Edge norm.