Slijpmachine

Van de meeste bredere slijpmachines voor metaal is over het algemeen bekend dat kleinere delen niet op deze slijpmachine bewerkt kunnen worden. Het gaat gewoon niet of uitermate moeizaam. Als het al gaat dan zijn de risico’s op het beschadigen van deze slijpmachines torenhoog.

Bij het bewerken van kleine delen uit metaal komen deze nogal eens los van de transport en worden door het borstelmateriaal de slijpmachine in gelanceerd met als gevolg vaak veel schade. Een bredere machine mist de mogelijkheden om kleinere werkstukken goed en veilig te transporteren wegens het gebrek aan drukrollen daar waar het borstelmateriaal en dus de bewerking is. De afstanden van de drukrollen zijn groot en worden tegenwoordig vaak met een vacuümsystemen opgelost.

Het vacuümsysteem op een grote slijpmachine gaat pas werken bij grotere werkstukken omdat dan onderdruk opgebouwd kan worden. De gaten in de tafel worden dan pas voor een groter deel afgesloten en er ontstaat langzaam wat onderdruk. Bij kleine werkstukken is de lekkage enorm groot en ontstaat er geen onderdruk. De kracht om een klein werkstuk vast te zuigen is nihil en feitelijk liggen ze gewoon los in de slijpmachine. Door de snelheid van de borstels ver naar beneden te brengen blijven ze dan met goed geluk liggen. Erg safe is dit bepaald niet maar al te vaak gaat het mis en ontstaat er schade. Q-Fin biedt hiervoor de oplossing met topkwaliteit slijpmachines. Bekijk ons uitgebreide product assortiment.

 

Bekijk onze machines

Q-Fin
A Competitive
Edge

Bij Q-Fin doen we graag dingen anders. Waarom? Omdat je nooit de grootste zult worden als je alleen naar anderen kijkt. Voor ons is de beste worden geen doel op zich. Maar het concurrentievoordeel dat je behaalt door met onze machines te werken, is dat wel.

We helpen organisaties die een blijvende indruk willen maken. Degenen die geloven dat eenvoudige productieprocessen geen obstakels zijn, maar kansen om zich te onderscheiden van de rest. Net zoals wij er ook naar streven om op te vallen.

Over Q-Fin