Kanten breken

Q-Fin is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de nabewerking van metaal, ook wel ‘finishen’ genoemd. Onder dit ‘finishen’ valt het ontbramen, slijpen, kanten breken en afronden van metaaldelen. We hebben een reeks eigen machines ontwikkeld waarmee het kanten breken van metalen plaatdelen eenvoudig en veilig is. Het breken van scherpe kanten is een belangrijk onderdeel van het nabewerkingsproces. We laten je graag met eigen ogen zien hoe dit met ons systeem in zijn werk gaat. Hiertoe hebben we in onze showroom een opstelling gemaakt, waarbij jij onze machines in werking kunt zien. Je kunt bij een bezoek jouw eigen producten meenemen om te zien hoe het proces in zijn werk gaat. Zo kun jij jezelf overtuigen van de kwaliteit van onze machines.

 

Q-Fin’s Ontbraammachine / afbraammachine F1200-2

Wat is kanten breken?

Kanten breken is een proces dat wordt toegepast in de metaalbewerking om scherpe randen of bramen van metalen werkstukken te verwijderen. Dit proces is van essentieel belang om de veiligheid te verbeteren, de functionaliteit van de onderdelen te waarborgen en de algehele kwaliteit van het eindproduct te verhogen.

Q-Fin heeft speciale gereedschappen, zoals ontbraammachines, afbraammessen of slijpschijven ontwikkeld, die het overtollige materiaal zonder de geometrie van het werkstuk te verstoren voorzichtig verwijderen.

 

Kanten breken is een veelzijdig proces en kan worden toegepast op verschillende metalen. Het is essentieel bij de fabricage van onderdelen voor diverse industrieën, zoals de luchtvaart, automotive, medische apparatuur en elektronica.

Naast het verbeteren van de veiligheid en kwaliteit, kan kanten breken ook de levensduur van onderdelen verlengen door slijtage te verminderen. Kortom, dit proces is van onschatbare waarde in de metaalbewerking en productie, en daarmee draagt Q-Fin bij aan betere producten en een veiligere werkomgeving.

Bekijk alle toepassingen

Bekijk onze machines

Samen uw processen innoveren

Q-Fin is in 2012 opgericht en binnen ons bedrijf is meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van ontbramen, slijpen, afronden en kanten breken aanwezig. Q-Fin is opgericht met het oog op de ontwikkeling en bouw van innovatieve machines voor diverse vormen van nabewerking van staal, aluminium en RVS. Kanten breken is een belangrijk onderdeel van dit proces, een relatief nieuwe toevoeging bij het nabewerken van metaal. Een afgerond, handvriendelijk product, al dan niet voorzien van een bepaalde radius, wordt namelijk steeds meer vereist. We vertellen je hier graag meer over in een persoonlijk gesprek. Je kunt bij ons terecht met al jouw vragen, we adviseren je ook graag over de voor uw bedrijf meest geschikte machine. Bekijk alvast onze machineoplossingen.

Bij Q-Fin houden wij niet van scherpe kanten!

Q-Fin
A Competitive
Edge

Bij Q-Fin doen we graag dingen anders. Waarom? Omdat je nooit de grootste zult worden als je alleen naar anderen kijkt. Voor ons is de beste worden geen doel op zich. Maar het concurrentievoordeel dat je behaalt door met onze machines te werken, is dat wel.

We helpen organisaties die een blijvende indruk willen maken. Degenen die geloven dat eenvoudige productieprocessen geen obstakels zijn, maar kansen om zich te onderscheiden van de rest. Net zoals wij er ook naar streven om op te vallen.

Over Q-Fin