Ontbramen

Metalen plaatdelen krijgen tijdens de productie vrijwel altijd scherpe kanten en bramen.

Waarom wil men deze producten ontbramen (ook wel ‘afbramen’ genoemd)?

• Bramen zijn scherp en kunnen voor verwondingen zorgen
• Producten met bramen zijn niet handvriendelijk en zorgen voor vertraging in de verwerking
• Bramen maken het product vaak niet mooi om te zien
• Producten worden in sommige gevallen afgekeurd vanwege de bramen
• Producten hebben bij het monteren niet meer de juiste passing vanwege de bramen

Kortom, ontbramen is vaak noodzakelijk. Men kan kleine aantallen producten nog met de hand ontbramen maar dit is een tijdrovend proces. Bij kleine tot middelgrote series kan men een semi-automatische ontbraammachine aanschaffen (Q-Fin TopGrinder); heeft u regelmatig middelgrote tot grote series metaaldelen die ontbraamt moeten worden kunt u met de afschaf van een automatische ontbraammachine (Q-Fin Fierde-serie) veel tijd en geld besparen.

Vaak zijn het juist kleine werkstukken van metaal die men moet ontbramen omdat ze heter worden in de lasersnijmachine en exact voor het ontbramen van deze delen van metaal was er voor de komst van de Fierde machines van Q-Fin niet echt een oplossing. De Q-Fin F200 en F200 XL zijn de enige ideale oplossing voor het ontbramen van (hele) kleine plaatdelen in RVS, staal of aluminium. Dit door de combinatie van een slijpband voor het ontbramen en 1 resp. 2 borstels voor het afronden van de kanten (kantenbreken of radius aanbrengen). Bij Non-ferro producten kiest de klant daarbij voor een krachtig vacuüm-systeem. Doordat de werkstukken op een veilige manier vast liggen kan er meer kracht op de werkstukken gezet worden en daarom verloopt het ontbramen van metaal perfect en is de afronding ook vele malen beter. Q-Fin: Dutch Finishing Solutions biedt dus de perfecte oplossing als het op ontbramen aankomt van kleine werkstukken. Handmatig ontbramen zorgt er vaak voor dat de werkstukken niet gelijkmatig ontbraamd worden. Met de ontbraammachines van Q-Fin bent u ervan verzekert dat het ontbramen van grotere aantallen goed, snel en gelijkmatig uitgevoerd wordt.

Bekijk onze machines

Q-Fin
A Competitive
Edge

Bij Q-Fin doen we graag dingen anders. Waarom? Omdat je nooit de grootste zult worden als je alleen naar anderen kijkt. Voor ons is de beste worden geen doel op zich. Maar het concurrentievoordeel dat je behaalt door met onze machines te werken, is dat wel.

We helpen organisaties die een blijvende indruk willen maken. Degenen die geloven dat eenvoudige productieprocessen geen obstakels zijn, maar kansen om zich te onderscheiden van de rest. Net zoals wij er ook naar streven om op te vallen.

Over Q-Fin