Slijpstof afzuiging

Voor een effectieve slijpstof afzuiging ben je bij Q-Fin aan het juiste adres!

Bij het slijpen van metalen, zoals roestvrij staal (RVS), staal of aluminium, komen er kleine deeltjes vrij, ook wel slijpstof genoemd. Dit slijpstof kan niet alleen ongewenste neveneffecten zoals brand- of explosiegevaar met zich meebrengen, maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid van werknemers. Om deze risico’s te minimaliseren, heeft Q-Fin een geavanceerd systeem ontworpen voor het effectief afzuigen van slijpstof.

Het kloppend hart van de stofafzuiging bij Q-Fin is de Wet Extraction System (WES). Deze afzuiginstallatie is gemaakt van roestvrij staal (RVS) en is natwerkend. Het natwerkende systeem zorgt ervoor dat slijpstof veilig wordt afgevoerd zonder enig drukverlies. Q-Fin beschouwt de WES als de meest veilige, gebruiksvriendelijke en duurzame oplossing voor stofafzuiging in de metaalbewerkingsindustrie.

SLIJPSTOF AFZUIGING DOOR Q-FIN

De WES van Q-Fin sluit niet alleen brandgevaar uit, maar biedt ook een slijtvaste constructie die speciaal is ontworpen voor duurzame slijpstof afzuiging. Deze installatie is geschikt voor diverse metalen, waaronder RVS, aluminium en staal. Het unieke aspect van de WES is dat het slijpstof onder water blijft tijdens het afzuigproces, waardoor de vorming van explosieve gassen wordt voorkomen en dus brand- en explosiegevaar geen risico zullen vormen.

Met een onderhoudsvriendelijke filterinstallatie is de WES niet alleen veilig maar ook efficiënt. De installatie is zelfs geschikt voor het afzuigen van slijpstof van materialen die bij bewerking vonken en/of vettig zijn en dus gemakkelijk ontbranden. Voor een gedetailleerd overzicht van de technische specificaties kun je onze productflyer bekijken.

Bekijk onze machines!

Contact Q-Fin

Bij Q-Fin zijn we altijd op zoek naar optimalisatie en zijn we graag een betrouwbare kennispartner voor onze klanten.

Als je interesse of een vraag hebt over onze slijpstof afzuiging kun je contact met ons opnemen en we helpen je graag verder. Dit kan via de mail of telefonisch. Je kunt ook een afspraak maken om een kijkje te komen nemen in onze showroom.

Q-Fin
A Competitive
Edge

Bij Q-Fin doen we graag dingen anders. Waarom? Omdat je nooit de grootste zult worden als je alleen naar anderen kijkt. Voor ons is de beste worden geen doel op zich. Maar het concurrentievoordeel dat je behaalt door met onze machines te werken, is dat wel.

We helpen organisaties die een blijvende indruk willen maken. Degenen die geloven dat eenvoudige productieprocessen geen obstakels zijn, maar kansen om zich te onderscheiden van de rest. Net zoals wij er ook naar streven om op te vallen.

Over Q-Fin

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Patrick van Scherpenseel
Sales Manager Benelux
+31 (0)6 43 06 70 05 p.scherpenseel@q-fin.nl