Machines

SER600

Geschikt voor het aanbrengen van een Radius 2 mm op metalen plaatdelen tot 600 mm breed.

Unieke eigenschappen
R=2 in één doorgang haalbaar
Buiten- en binnencontouren afgerond
Product voldoet aan afrondingsnorm
Betere kantendekking bij coating
Combinatie van bewerkingen mogelijk

De SER600 is de jongste telg uit het Q-Fin programma. Deze ontbraam- en slijpmachine is uitgerust met 5 bewerkingsstations: een slijpinrichting (1e station) gevolgd door 4 oscillerende borstels (station 2+3) en 2 rondborstels (station 4+5). U kunt met deze machine een grote afronding (R2) aanbrengen aan uw metalen snijdelen. De Super Edge Rounder is geschikt voor vlakke plaatdelen van 4 tot 40 mm dik en tot 600 mm breed. De ideale machine voor het finishen van plaatdelen die gepoedercoat of verzinkt dienen te worden.

Uitleg

Borstelsysteem

Met de SER600 brengt Q-Fin een machine op de markt die in één keer een radius van 2 mm op de randen van het product kan realiseren. Het betreft geen standaard machine die indien gewenst ook een grote afronding kan geven, maar een machine die specifiek is gebouwd voor een R2 op staal. Als je de uitersten opzoekt heb je iets bijzonders nodig. De machine heeft vijf bewerkingsstations is daarmee uniek. Een schuurband en vier borstelunits zorgen voor een de perfecte afronding van 2 mm op een product. De SER 600 met magneetondersteuning is geschikt voor het bewerken van stalen plaatdelen tot 600 mm breed, met een dikte vanaf 4 tot 40 mm. De lengte van de producten is onbeperkt. Wie dun RVS bewerkt heeft dit niet nodig, maar een bewerker van staaldelen die bijv. betrokken is bij de productie van openbare installaties in opdracht van de overheid, of actief is in de offshore of petrochemische industrie wel. Voor producten die gepoedercoat of verzinkt moeten worden is deze machine ideaal.

Werking

Er is veel te doen over een radius van 2 mm (r = 2 mm). De vraag is of een dergelijk forse afronding werkelijk noodzakelijk is om scherpe randen aan plaatwerk te voorkomen en een beschermende laag (middels bijvoorbeeld poedercoaten of verzinken) op de kanten te kunnen realiseren, die even dik en sterk is als de laag op de rest van het oppervlak. Deze discussie speelt met name omdat er veel inspanning voor nodig is om tot R2 te komen. Er moet veel materiaal voor worden weggenomen; voor R2 ongeveer honderd keer zoveel als voor R0.2. Niettemin hanteert met name het Rijk voor openbare installaties waarin plaatwerk wordt gebruikt R2 als algemeen voorschrift. Deze afronding moet dus gewoon worden gehaald. Dat kan door frezen, maar dat is erg duur. Het materiaal kan ook worden verwijderd door abrasieve technieken (schuren en slijpen), zowel handmatig als machinaal. Het handmatig aanbrengen van een radius van 2mm aan platen is zeer arbeidsintensief en daarmee zwaar kostprijs verhogend. Bij machinale bewerking van de randen moet bij veel ontbraammachines, het plaatmateriaal meerdere keren door de machine gevoerd worden, als het vanwege de vorm en de contouren van het plaatdeel überhaupt al mogelijk is.

Slijpband

De 630 mm brede schuurband is voorzien van een oscillatiesysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de schuurband stabiel blijft en u geen slangpatroon in het materiaal krijgt bij het slijpen. Een fraaie lijn-finish ('geborstelde' finish) is met deze machine dan ook geen probleem. Daarbij kunt u zelfs nog bepalen of u een lange of een korte kras wilt hebben.

De slijpkop is voorzien van een unieke, vrijdragende constructie wat de F600 de meest stabiele machine in de markt maakt. De slijpband is traploos regelbaar in snelheid. De korrelgrootte van de schuurband is naar keuze, o.a. afhankelijk van de hoogte en hardheid van de braam. Een slijpband wisselen is binnen een handomdraai gebeurd.

Specificaties

• Transportband frequentiegeregeld: 0,3 - 5 m1/min
• Met magneet ondersteuning
• 1x borstelunit met 4 komborstels + 2x rondborstel
• Min. werkstukafmetingen: 50 x 50 mm
• Maximale werkstukbreedte: 600 mm
• Maximale werkstukhoogte: 40 mm
• Aansluitwaarde machine: 400 V, 50 Hz, 32 A, 16 kW
• Afmetingen: 3750 x 1585 x 2085 mm (L x B x H)

3.600 KG


Wilt u meer informatie over onze machines?

Neem contact op