Slakken

Slakken

"Verwijderen van een steenachtig stuk afval dat zich vormt bij het smelten van metalen verwijderen"

Het verwijderen van metaalslak verwijst naar het proces van het elimineren van slakken, die onzuiverheden en verontreinigingen zijn, uit gesmolten metaal. Slakken zijn ophopingen van gesmolten staal aan de snijranden van het product. De metaalslakken zorgen voor hoogteverschillen op de producten wat een ongewenst resultaat geeft.

Het verwijderen van metaalslak is van essentieel belang om de kwaliteit en zuiverheid van het eindproduct te waarborgen. Als slakken niet worden verwijderd, kunnen ze de eigenschappen van het metaal beïnvloeden en leiden tot zwakke punten, porositeit of andere defecten in het afgewerkte metaal.

Samen voor de beste slakverwijderingsoplossing

Metaalslakken worden in de praktijk vaak met een hamer van het product afgetikt, wat erg tijdrovend en arbeidsintensief is. Q-Fin biedt twee innovatieve automatische machines voor het verwijderen van slakken zonder moeite. Met de DS600 en DS1200 kunt u in een doorgang de slakken verwijderen van uw stalen plaatdelen. De producten kunnen vervolgens nabewerkt worden in onze finishing machines.

Contact

Waarom slakken met Q-Fin?

  • Zonder moeite slakken verwijderen
  • Productiviteitsverhoging
  • Veilig en ergonomisch
  • Slakken verwijderen en nabewerken in een lijn mogelijk

Onze oplossing voor Slakken

Ontdek onze andere toepassingen

Test uw product in onze showroom

Bent u geïnteresseerd in een van onze machines, maar wilt u deze eerst in actie zien? Plan dan een vrijblijvende demonstratie in onze showroom. Als alternatief kunt u ook uw eigen producten naar ons sturen voor een demonstratie op afstand. Neem contact met ons op voor meer informatie, en we zullen met u in contact komen over data en mogelijkheden.

Maak een afspraak