Ruwheid

Ruwheid

"Slijpen van het oppervlak op een vooraf bepaalde waarde"

Het ruwheid slijpen van metalen plaatdelen is een bewerkingsproces waarbij het oppervlak van metalen plaatdelen wordt bewerkt om de ruwheid te verminderen. Ruwheid verwijst naar ongelijkheden, putjes, bulten, en andere onregelmatigheden op het oppervlak van het materiaal.

Ruwheid slijpen heeft tot doel het oppervlak gladder en gelijkmatiger te maken door deze onregelmatigheden te verwijderen. De gewenste of voorgeschreven ruwheid hangt samen met de toepassing van het product. Hoe gladder het oppervlak, hoe minder vuil zich kan hechten.

Samen voor de beste oplossing in ruwheid slijpen

Bij Q-Fin hebben we innovatieve machines voor het slijpen op elke gewenste ruwheid en volgens alle klantspecificaties en voorgeschreven eisen en normeringen. Al onze volautomatische machines zijn geschikt voor het slijpen op ruwheid of op dikte (0,1 mm tolerantie). We kunnen u zelfs middels een meting laten zien welke ruwheid we na het finishen hebben behaald op uw product.

Contact

Waarom ruwheid met Q-Fin?

  • Eenvoudig ruwheid slijpen
  • Extreem hoge nauwkeurigheid
  • Flexibiliteit in verschillende ruwheidswaardes
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Tijd- en kostenbesparing

Onze oplossing voor Ruwheid

Ontdek onze andere toepassingen

Test uw product in onze showroom

Bent u geïnteresseerd in een van onze machines, maar wilt u deze eerst in actie zien? Plan dan een vrijblijvende demonstratie in onze showroom. Als alternatief kunt u ook uw eigen producten naar ons sturen voor een demonstratie op afstand. Neem contact met ons op voor meer informatie, en we zullen met u in contact komen over data en mogelijkheden.

Maak een afspraak