Oxidehuid

Oxidehuid

"Verwijderen van de harde laag die na het snijden achterblijft op de snijkant door reactie met zuurstof"

Het verwijderen van de oxidehuid op gesneden vlakke plaatdelen verwijst naar het proces waarbij de dunne laag oxiden of corrosie die zich vormt op het gesneden oppervlak van metalen plaatdelen wordt geëlimineerd. Deze oxidehuid ontstaat vaak als gevolg van snijprocessen zoals laser-, plasma- of waterstraalsnijden, waarbij het metaal wordt blootgesteld aan hoge temperaturen en chemische reacties met lucht en andere omgevingsfactoren.

Het verwijderen van de oxidehuid is belangrijk om de kwaliteit en functionaliteit van de gesneden metalen plaatdelen te verbeteren. Deze oxidehuid kan de hechting en kwaliteit van verdere bewerkingen, zoals lassen, coaten, schilderen of assemblage, beïnvloeden.

Samen voor de beste oplossing in oxidehuid verwijderen

Met de innovatieve machines van Q-Fin kunt u in combinatie met de juiste borstels deze oxidehuid eenvoudig verwijderen. Het is zelfs mogelijk om stalen platen te ontdoen van de oxidehuid en een finish aan te brengen in één doorgang. Voor het verwijderen van deze laser oxide beveelt Q-Fin borstels aan met een speciaal ontwikkelde draadvulling. Deze borstels maken een optimale oxidelaag verwijdering mogelijk en garandeert heldere metalen snijkanten.

Contact

Waarom oxidehuid met Q-Fin?

  • Gemakkelijk oxidehuid verwijderen
  • Gegarandeerd heldere snijkanten
  • Oxidehuid verwijderen en finishen in een doorgang
  • Tijdsbesparing

Onze oplossing voor Oxidehuid

Ontdek onze andere toepassingen