Polijsten met een polijstmachine

Bij het polijsten van metalen plaatdelen worden de oppervlakken van deze plaatdelen glad en glanzend gemaakt. Dit kan eenvoudig en halfautomatisch met de polijstmachine van Q-Fin. Polijsten wordt uitgevoerd door wrijving en schuring met behulp van polijstmiddelen. Dit proces begint met het geleidelijk gladslijpen van het oppervlak, waarbij steeds fijnere slijpmiddelen worden gebruikt. Eventuele oneffenheden, krassen of andere onregelmatigheden op het oppervlak worden hiermee verwijderd. Het resultaat is een hoogglanzend en spiegelend oppervlak dat er esthetisch goed uitziet.

Met de wetenschap dat veel bestaande polijstmachines kleine metalen werkstukken niet goed kunnen bewerken, heeft Q-Fin haar ontbraammachines ontworpen. Naast een machine voor polijsten, biedt Q-Fin ook oplossingen aan voor bijvoorbeeld kantafronding, finishen en stof afzuiging.

Polijstmachine van Q-Fin

De oplossingen die Q-Fin biedt voor het bewerken van metalen plaatdelen, zijn geschikt voor zowel grote als kleine werkstukken. Vaak is alles onder de 150 x 150 mm niet goed te doen op brede machines. Onze machine is enkele malen terug geschaald. Nu kunnen zelfs de allerkleinste werkstukken van 10 x 10 mm met een dikte van maximaal 3 mm probleemloos worden bewerkt.

Door het terug schalen kloppen de verhoudingen veel beter en is de kracht van het vacuüm veel hoger. De werkstukken worden tijdens het transport ook echt vastgehouden, wat zorgt voor een veilig proces. Voor langere werkstukken is de polijstmachine extra uitgerust met drukrollen. Deze zorgen voor een veilig transport.

Doordat de werkstukken op een veilige manier vastliggen, kan er meer kracht op worden uitgeoefend, wat maakt dat de afronding van deze werkstukken vele malen beter is dan bij een gemiddelde machine.

Bekijk onze machines

Maak een afspraak bij Q-Fin

Bij Q-Fin denken we graag mee met onze klanten. Wil je graag meer informatie over onze polijstmachine of een van onze andere machines? Neem contact met ons op en we beantwoorden graag je vragen. Het is ook mogelijk om bij ons op locatie te komen en de machines te komen bekijken.

Q-Fin
A Competitive
Edge

Bij Q-Fin doen we graag dingen anders. Waarom? Omdat je nooit de grootste zult worden als je alleen naar anderen kijkt. Voor ons is de beste worden geen doel op zich. Maar het concurrentievoordeel dat je behaalt door met onze machines te werken, is dat wel.

We helpen organisaties die een blijvende indruk willen maken. Degenen die geloven dat eenvoudige productieprocessen geen obstakels zijn, maar kansen om zich te onderscheiden van de rest. Net zoals wij er ook naar streven om op te vallen.

Over Q-Fin

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Patrick van Scherpenseel
Account Manager Benelux
+31 (0)6 43 06 70 05 p.scherpenseel@q-fin.nl