Bereik de perfécte kantendekking

01-04-2022

Bereik de perfécte kantendekking


De oplossing tegen corrosie op scherpe randen.

Om een optimale kantendekking op uw stalen producten te realiseren doorloopt het product 2 stappen waarmee de perfecte kwaliteit eenvoudig en snel wordt behaald. Deze stappen leggen we graag aan u uit.

Bij het snijden van het plaatwerk ontstaan bramen of snijslak en scherpe kanten. Op deze randen hecht de coating niet op het product. Na enige tijd ontstaat corrosie op de scherpe kanten wat resulteert in een slechte kwaliteit van de producten. Daarom wordt een afrondingsradius van minimaal 0,5 mm aangeraden. Deze radius kan eenvoudig en snel bereikt worden met de machines van Q-Fin.

 

1. Ontbramen of snijslak verwijderen en afronden


Door niet te ontbramen en afronden heeft het product scherpe kanten en dus geen radius. Geen radius betekend weinig tot geen laagdikteopbouw en geen kantendekking op de kanten. Dit heeft gevolgen voor de gewenste corrosieklasse, visuele zichtklasse en duurzaamheid van het (eind)product. Hierdoor worden de kwaliteitseisen, die bijvoorbeeld klanten stellen, niet behaald. Het verwijderen van bramen of snijslak en het aanbrengen van een afronding is een onvermijdelijke en belangrijke stap in het bereiken van uw perfecte kantendekking.

De machines van Q-Fin zijn uitermate geschikt om uw producten op hoge snelheid te ontbramen en/of snijslak verwijderen en te voorzien van een afronding. Dit is al mogelijk voor plaatwerk vanaf 10 x 10 mm en tot een maximale breedte van 1500 mm. Ook andere bewerkingen zijn mogelijk zoals: finishen, slijpen, oxidehuid verwijderen, Radius 2 aanbrengen, kanten frezen, microjoints verwijderen en slijpstof afzuigen. De machines van Q-Fin zijn tot 5x sneller dan vergelijkbare machines.

 

2. Aanbrengen van het juiste coatingsysteem


De gewenste oppervlaktebehandeling wordt gekozen op basis van de gestelde norm, corrosieklasse, zichtklasse of wens van de klant. In combinatie met de juiste afronding en oppervlaktebehandeling wordt een optimale kantendekking, laagdikteopbouw en bescherming van uw producten behaald.
Om een optimale kantendekking te bereiken wordt aangeraden:
- Toepassing KTL of ODC voor optimale corrosiebescherming.
- 2 of 3 lagen coating om de laagdikte te verhogen.
- Het gebruik van een speciale High Edge primer.
- Het gebruik van speciaal High Edge poeder of natlak.

De bovenstaande aanbevelingen, voor zowel het ontbramen en afronden als het aanbrengen van het juiste coatingsysteem, zijn voortgekomen uit uitgebreide testen. Deze testen worden bij Kamp Coating in het eigen kwaliteitslaboratorium getest door middel van een zout-sproeitest.

Gelukkige klanten zoals je ze nog niet eerder had?
Die bereik je met Q-Fin en Kamp coating!

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Patrick van Scherpenseel
Tel. +31 6 43 06 70 05