Kantenfrezen

Kantenfrezen

"Het aanbrengen van een schuine laskant of radius onder een bepaalde hoek op een metalen plaatdeel"

Kantenfrezen is een bewerkingsproces waarbij de randen van een werkstuk, meestal een metalen plaatdeel, worden gefreesd om ze daarna te bewerken. Kantenfrezen wordt vaak toegepast op metalen plaatdelen die zijn gesneden en gelast waarbij scherpe randen of ruwe hoeken kunnen ontstaan.

Het doel van kantenfrezen is om scherpe randen te verwijderen door het aanbrengen van een schuine laskant of de hoeken af te ronden en daarmee het werkstuk een afgewerkte en veilige uitstraling te geven. Daarnaast zorgt de laskant voor een groter lasoppervlak, waardoor het lastoevoegmateriaal zich op meer plekken kan hechten. Hierdoor verbetert de verbinding tussen de twee plaatdelen en verbetert tevens de doorlassing. Ook zal een coating beter hechten.

Samen voor de beste oplossing voor kantenfrezen

Met de handbediende TopEdge tafelfreesmachine van Q-Fin kunt u eenvoudig en snel laskanten of een radius frezen. De opnamekop van de machine is geschikt voor dezelfde Beveltools frezen die u ook van handfreesmachines kent. Met de TopEdge kunt u echter veel lichter werken en heeft u veel minder last van trillingen (vibration white finger, VWF of HAVS).

Contact

Waarom kantenfrezen met Q-Fin?

  • Eenvoudig laskanten of radius frezen
  • Tijdsbesparing
  • Veel minder last van trillingen
  • Lichter werken

Onze oplossing voor Kantenfrezen

Ontdek onze andere toepassingen