QFI_Slider_Toepassingen-kantenfrezen

Kantenfrezen

“Een kant frezen is het aanbrengen van een schuine laskant of radius onder een bepaalde hoek op een metalen werkstuk”

 

Het aanbrengen van laskanten heeft grote voordelen. De laskant zorgt voor een groter lasoppervlak, waardoor het lastoevoegmateriaal zich op meer plekken kan hechten. Hierdoor verbetert de verbinding tussen de twee plaatdelen en verbetert tevens de doorlassing.

Naast het frezen van een laskant is het ook mogelijk om aan uw product een radius naar keuze te frezen, van R=2 tot R=8. Het aanbrengen van een radius is gewenst wanneer een product gepoedercoat of verzinkt moet worden. Wanneer de radius niet groot genoeg is zal de coating niet goed hechten en kan het zijn dat het metaal te plaatse door de poedercoating heen komt. De reden hiervoor is dat het oppervlak waaraan de coating zich kan hechten niet groot genoeg is.

 

Met de handbediende TopEdge tafelfreesmachine van Q-Fin kunt u eenvoudig en snel laskanten of een radius frezen. De opnamekop van de machine is geschikt voor dezelfde Beveltools frezen die u ook van handfreesmachines kent. Met de TopEdge kunt u echter veel lichter werken en heeft u veel minder last van trillingen (vibration white finger, VWF of HAVS).